De câte ori pe an trebuie să cureţi maşina de spălat rufe, de fapt. Chiar nu te-ai fi gândit la asta

Ana Anitoiu 09.12.2021, 19:21
De câte ori pe an trebuie să cureţi maşina de spălat rufe, de fapt. Chiar nu te-ai fi gândit la asta

Dacă vrei să nu ai surprize neplăcute tocmai când îți este lumea mai dragă, este bine să știi de câte ori pe an trebuie să cureți mașina de spălat rufe. Altfel, aparatul electrocasnic riscă să se strice, iar reparația lui poate presupune o cheltuială deloc binevenită, precum și un disconfort considerabil, în cazul în care hainele pe care ai vrea să le porți cu o anumită ocazie nu pot fi spălate și uscate în timp util.

De câte ori pe an trebuie să cureţi maşina de spălat rufe

Mașina de spălat rufe este esențială în orice locuință. Însă, nu mulți oameni știu cum ar trebui să o întrețină corect, astfel încât aceasta să funcționeze pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată. Dacă nu este curățată cum trebuie, aceasta poate prinde un miros neplăcut, din cauza microorganismelor ce se pot acumula în interiorul ei.

Conform specialiștilor de la Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor, mașina de spălat trebuie să fie curățată temeinic de patru ori pe an, astfel încât ea să nu se înfunde și să nu prindă un miros neplăcut pe care apoi să-l transfere hainelor. Rezervorul pentru detergenți, cauciucul și interiorul aparatului electrocasnic se pot curățat chiar mai des de atât.

De cate ori pe an trebuie sa cureti masina de spalat rufe, de fapt
O persoana folosind o masina de spalat

Cum trebuie să cureți filtrul de la mașina de spălat

Cea mai importantă parte a mașinii de spălat, filtrul, poate reține scame, hârtii și păr. De aceea, acesta trebuie să fie curățat, de preferat, de patru ori pe an. Pentru acest lucru, se scoate mașina de spălat din priză și se pun cârpe pe podea, pentru a absorbi apa ce s-ar putea scurge.

Apoi, se scoate filtrul, ce se găsește de obicei în partea de jos a aparatului electrocasnic. Se curăță cu apă rece și o cârpă. Se usucă bine înainte de a fi pus la loc.

Cum trebuie să cureți tamburul și cauciucul mașinii de spălat

De asemenea, tamburul mașinii de spălat trebuie să fie curățat din când în când. Altfel, aceasta ar putea să nu mai funcționeze deloc. Curățarea lui este extrem de simplă. Se folosește o soluție specială din comerț sau oțet ori acid citric ce se pune în mașina goală. Se dă drumul la un ciclu de spălare și gata. Un alt ingredient util în curățarea acestuia aparat este bicarbonatul de sodiu, ce poate scoate mirosurile neplăcute.

Totodată, cauciucul de la mașina de spălat este extrem de important. Din cauza umezelii, el poate prinde mucegai. După fiecare spălare, este bine ca ușa să lăsată pentru puțin timp deschisă larg. Însă, chiar și cu această măsură, este necesară curățarea cauciucului din când în când.

Acesta se trage cât să poată fi șters cu o cârpă umezită în apă cu oțet sau într-un produs special de curățare. În final, trebuie să fie uscat cu ajutorul unei cârpe curate.

De același tratament ar trebui să aibă parte și rezervorul pentru detergenți. Acesta se poate scoate și se poate curăța sub robinet, până când dispar toate urmele. Apoi, se lasă la scurs și se montează la locul lui. Vezi și cât detergent se pune în mașina de spălat rufe, de fapt!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...