De când vor putea românii să stea la terasa până la 2 noaptea. Noi măsuri de relaxare, anunţate de Guvern

Nicu Stan, Camelia Moldoveanu 24.06.2021, 21:01
De când vor putea românii să stea la terasa până la 2 noaptea. Noi măsuri de relaxare, anunţate de Guvern

De când vor putea românii să stea la terasa până la 2 noaptea. Noi măsuri de relaxare, anunţate de Guvern. Când vor intra în vigoare, vedeți în articolul de mai jos.

Românii vor putea petrece până la 2 naoaptea la terase. De când intră în vigoare noi relaxări

S-a anunțat de când vor putea românii să stea la terasa până la 2 noaptea. Noile măsuri de relaxare vor fi aprobate joi de Guvern, iar acestea vor deveni aplicabile de la 1 iulie. Printre aceste noi relaxări va urma să se regăsească şi redeschiderea târgurilor şi talciocurilor din ţară, cu respectarea normelor de siguranţă sanitară, a anunțat prim-ministrul Florin Cîţu.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a declarat Florin Cîţu.

O noua serie de restrictii, relaxate de la 1 iulie
O noua serie de restrictii, relaxate de la 1 iulie

Florin Cîțu, despre renunțarea măștilor de protecție la interior

Premierul a făcut referiri și despre portul măştilor de protecție la interior, respectiv când se va relaxa și această măsură.

”Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”, a declarat Florin Cîțu.

”Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a adăugat Florin Cîţu.

Nunți și botezuri cu 300 de invitați

În plus, în spațiile deschise sau închise, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori până la 50% din capacitatea spațiului în anumite condiții. De asemenea, nunțile, botezurile și alte petreceri private se vor putea desfășura cu 300 de participanți.

Tot de la 1 iulie, se va putea merge la festivaluri la care vor participa mai mult de 2.500 de oameni numai cu mască și numai persoanele vaccinate. În plus, la aceste evenimente, organizatorii trebuie să asigure un spațiu de cel puțin un metru între participanții.

Când ar putea avea loc noi măsuri de relaxare

În plus, alte măsuri de relaxare sunt așteptate de la 1 august, numai că acestea sunt strict legate de gradul de vaccinare, adică cât de mulți români aleg să se vaccineze până la acea dată.