Marile festivaluri vor putea fi organizate în România, începând cu 1 iunie. Ce condiţie este pusă de autorităţi

Nicu Stan, Mihai Cheleș 27.05.2021, 16:30

Marile festivaluri vor putea fi organizate în România, începând cu 1 iunie. Ce condiţie este pusă de autorităţi pentru toți participanții, vedeți în articolul de mai jos.

Se redeschid concertele și festivalurile. Care este condiția principală de participare

Marile festivaluri vor putea fi organizate în România, începând cu 1 iunie, cu  o singură condiţie impusă de către autorităţi.

Astfel, evenimentele cu un număr mare de participanți, cum sunt concertele și festivalurile, vor putea fi organizate începând cu data de 1 iunie, a anunțat Dan Barna.

Dan Barna vrea redeschiderea concertelor si festivalurilor
Dan Barna vrea redeschiderea concertelor si festivalurilor

Care este condiția pentru a putea participa la un festival

Condiția principală, după cum spune vicepremierul României, este aceea ca persoanele care iau parte la aceste evenimente să fie vaccinate împotriva coronavirusului. Dan Barna a anunțat de seamenea că de la 1 iunie urmează și alte releaxări.

”Da, vine cu încă nişte relaxări pentru că cifrele referitoare la răspândirea pandemiei şi la numărul de persoane afectate continuă să se îmbunăţească şi ăsta e un lucru bun şi e o veste foarte bună”, a mai spus Dan Barna, potrivit digi24.ro.

Dan Barna vrea concerte și festivaluri

De asemenea, conform vicepremierului Dan Barna, odată cu noile relaxări vor putea fi organizate evenimente cu un număr mare de participanți, cum sunt Untold sau Neversea, însă doar pentru persoanele care au fost vaccinate.

”Una dintre relaxări este cea pe care am susţinut-o şi eu de câteva zile, aceea legată de posibilitatea de a avea concerte, festivaluri, evenimente cu număr mare de oameni, nu doar cu acele limitări care există în prezent, condiţia fiind ca acele persoane să fie vaccinate. Este un lucru firesc, e cumva o dezvoltare a proiectelor-pilot pe care le-am văzut şi în alte state europene”, a explicat Dan Barna.

CNSU ar fi de acord cu măsurile de relaxare

În plus, vicepremierul României a subliniat că există și un acord de la CNSU în acest sens.

”În momentul de faţă avem un acord dinspre CNSU şi va fi şi în şedinţa de Guvern de astăzi această reglementare care permite un număr mare, un număr practic limitat la capacitatea firească a spaţiului, dar condiţia este ca persoanele respective să fie vaccinate”, a mai anunţat Dan Barna.

Calendarul relaxărilor

La data de 15 mai, România a eliminat purtarea măştii de protecţie în aer liber, iar în şedinţa de Guvern de joi după-amiază Executivul ar putea să decidă măsurile de relaxare care urmează să se aplice de la 1 iunie.

“Am prezentat un calendar al relaxărilor – 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de Guvern – cred că şedinţa o să fie joi sau vineri – vom avea măsurile pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut discuţii cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii”, a afirmat Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe