David Popovici, singurul român premiat la Campionatele Mondiale de la Melbourne. A prins din nou podiumul la 200 de metri liber

Beatrice Dumitru 18.12.2022, 16:01
David Popovici, singurul român premiat la Campionatele Mondiale de la Melbourne. A prins din nou podiumul la 200 de metri liber

David Popovici a fost vedeta Campionatelor Mondiale de la Melbourne, din Australia, după performanțele înregistrate în această vară, când a devenit cel mai rapid înotător de pe planetă. Românul a concurat în ultima finală individuală din Australia, cea a probei de 200 metri liber, și a prins un loc pe podium.

Loc extraordinar pentru David Popovici la Campionatele Mondiale de la Melbourne

David Popovici s-a clasat pe locul patru în finala probei de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de Înot în bazin scurt din Australia și a fost cronometrat cu timpul 45:64 secunde, la șapte sutimi de secundă în spatele câștigătorului medaliei de bronz.

Înotătorul român și-a luat revanșa în proba de 200 metri liber, la Melborune, și a obținut medalia de argint, cu timpul de 1.40.79, fiind depășit doar de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, campionul din 2021. Podiumul a fost completat de britanicul Tom Dean. David Popovici a înotat pe culoarul șapte, iar atunci când a intrat în arena a fost primit cu multe aplauze.

Medalia lui David Popovici, singura obținută de România în Australia

Medalia de argint cucerită de David Popovici este singura obținută de România la Mondialele de la Melbourne, unde a mai fost reprezentată de Robert Glinţă şi Andrei Anghel. Înainte de plecare spre Australia, David Popovici a declarat că este greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, adăugând că este cea mai importantă competiţie pentru el.

Nu este cea mai importantă competiţie pentru mine, este un prilej de a învăţa să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel şi, deşi am obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am şi o şansă, orice se poate întâmpla. Eu acum învăţ, mai am foarte multe de învăţat de la adversarii mai buni decât mine în bazin de 25 metri, aşa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăţ”, a spus David Popovici înaintea competiției de la Antipozi.

David Popovici a scris istorie în acest an, stabilind un nou record mondial al probei de 100 de metri liber. La  doar 17 ani, el a reușit o performanță extraordinară pentru înotul românesc, după ce a obținut medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009.

Sportivul român a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...