David Popovici stabilește un nou record. Băiatul de aur al natației din România a făcut senzație la Campionatul European de la Roma

Ana Anitoiu, Ioana Bucur 12.08.2022, 20:44
David Popovici stabilește un nou record. Băiatul de aur al natației din România a făcut senzație la Campionatul European de la Roma

David Popovici a stabilit un nou record în proba de 100 de metri, în cea de-a doua zi a Campionatelor Europene de înot care se dispută la Roma, la Foro Italico. Puștiul minune l-a întrecut pe italianul Zazzeri, care părea să aibă șanse să ajungă primul la finalul cursei.

David Popovici, un nou record în proba de 100 de metri

Update, ora 20:40. Românul a făcut spectacol la Roma, reușind să stabilească un nou record european.

David Popovici a început cursa pe culoarul al patrulea și a avut un debut fabulos în cea de-a doua semifinală a probei de 100 de metri liber. El a fost primul sportiv întors și a obținut un avantaj considerabil până la finalul cursei, terminând în doar 46, 98 de secunde, adică un nou record european.

Finalul probei de 100 de metri liber este programată pentru sâmbătă, de la ora 18:22.

Clasamentul celei de-a doua semifinale de la 100 de metri liber:

  1. David Popovici 46.98
  2. Lorenzo Zazzeri 48.05
  3. Nandor Nemeth 48.22
  4. Diogo Matos Ribeiro 48.52
  5. Hadrien Salvan 48.58
  6. Stan Pijnenburg 48.94
  7. Matthew Richards 49.01
  8. Luis Dominguez Calonge 49.04

Știre inițială:

Campionul mondial în vârstă de 17 ani a concurat în ultima serie, cea de-a opta, în proba de 100 de metri liber. Adolescentul a înotat pe culoarul 4. La 50 de metri era al doilea, după italianul Zazzeri, dar a ajuns primul la final.

David Popovici a obținut un timp de 47.20 secunde, stabilind un nou record al competiției. Anterior, recordul era de 47.37 secunde și fusese stabilit de rusul Kliment Kolesnikov, la competiția din mai 2021, de la Budapesta.

David Popovici stabileste un nou record in proba de 100 de metri
David Popovici. Foto: Inquam Photos/ George Calin

David Popovici, decorat de președintele României

La finalul lunii trecute, campionul David Popovici a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, într-o ceremonie ce a avut loc la Palatul Cotroceni.

„Sunt onorat şi recunoscător şi mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la început. Avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt şi anume să facem din sport o prioritate naţională, să face sportul ambasadorul ţării noastre”, a declarat David Popovici.

„Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: Implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă!

Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale, atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a spus la rândul lui Klaus Iohannis la eveniment.

În cadrul aceluiași eveniment, președintele României, Klaus Iohannis, i-a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu, care l-a pregătit pe David Popovici.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...