David Popovici bifează o nouă reușită. Înotătorul care a impresionat lumea cu performanțele sale, desemnat „Sportivul anului”

Beatrice Dumitru 13.12.2022, 23:03
David Popovici bifează o nouă reușită. Înotătorul care a impresionat lumea cu performanțele sale, desemnat „Sportivul anului”

David Popovici, cel mai rapid înotător de pe planetă, a mai primit un un trofeu anul acesta, după câștigarea medaliei cu aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori şi juniori, în probele de 100 m şi 200 m liber. El a fost desemnat „Sportivul anului”.

David Popovici, „Sportivul anului” 2022

David Popovici a uimit lumea anul acesta, după ce la doar 17 ani a doborât un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, care data din anul 2009. După rezultatele spectaculoase reușite în acest an, înotătorul a primit o nouă distincție.

David Popovici a fost desemnat „Sportivul anului” 2022 de către Clubul Sportiv Dinamo și a fost reprezentat la festivitate de tatăl său, Mihai Popovici. El se află în aceste zile în Australia acolo unde participă la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) de la Melbourne. Preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, a spus că gruparea pe care o conduce este mândră de realizările sportivilor săi în 2022.

David Popovici bifează o nouă reușită. Înotătorul care a impresionat lumea cu performanțele sale, desemnat „Sportivul anului”
David Popovici este vcel mai rapid inotător al lumii.

Ca să rezum în câteva cuvinte anul 2022 o să spun: David Popovici, Ancuţa Bodnar, Iulian Teodosiu, Alin Alexuc, echipa masculină de handbal, echipa de volei masculin. Privind însă în viitor, ne aşteaptă un an greu pentru că urmează calificările la Jocurile Olimpice. Însă mesajul nostru către sportivi este că suntem pregătiţi să îi sprijinim. Suntem pregătiţi să avem cea mai bună campanie de calificare la Jocurile Olimpice de până acum. Sper ca împreună să ducem România pe culmile performanţei, ca întotdeauna”, a afirmat Ionuţ Adrian Popa, președintele CS Dinamo.

Desemnat înotătorul anului și de o publicație de prestigiu din lume

Câștigarea medaliilor de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori şi juniori în probele de 100 m şi 200 m liber i-au mai adus lui David Popovici aprecieri și la nivel mondial. Astfel, prestigioasa revistă americană „Swimming World Magazine” l-a desemnat pe David Popovici înotătorul anului, după ce în 2021, românul fusese ales cel mai bun înotător din Europa.

Revista a acordat de-a lungul timpului premii unor înotători precum Michael Phelps (8 titluri), Ian Thorpe (4 titluri) sau Caleb Dressel (2 titluri – 2019 și 2021), rivalul lui David Popovici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...