David Popovici scrie istorie. A fost desemnat cel mai bun înotător al anului

Cătălina Burghelea 20.11.2022, 14:51
David Popovici scrie istorie. A fost desemnat cel mai bun înotător al anului

O nouă performanță pentru David Popovici. Românul (18 ani) a fost declarat cel mai bun înotător al anului 2022, de către cea mai prestigioasă publicație din lume dedicată natației, anunță Clubul Dinamo pe rețelele sociale. Sportivul- fenomen este pe prima pagină a revistei Swimming World Magazine.

David Popovici este cel mai bun înotător al anului 2022

Revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei, l-a desemnat pe David Popovici cel mai bun înotător al anului 2022. Este o premieră pentru țara noastră, când un înotător român primeşte această nominalizare. Legitimat la CS Dinamo, tânărul sportiv intră, astfel, într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câştigător la categoria masculin (2021 şi 2019) a fost americanul Caeleb Dressel.

Sportivul apare în Swimming World Magazine

Premieră pentru natația românească. David Popovici a fost numit cel mai bun înotător al anului 2022, de către revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie dedicată nataţiei din lume. Este primul sportiv român din istorie care primeşte această nominalizare, iar vestea a fost dată de Clubul Dinamo (la care este legitimat) în mediul online.

Anunțul uriaș a fost făcut de Clubul Dinamo

Ajuns la vârsta majoratului, Popovici se bucură de un succes mondial uriaș. Acesta tocmai a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022, ajungând să fie primul sportiv român din istorie care primeşte nominalizarea. Prin urmare, intră într-o galerie selectă de nume mari din lumea sportului. Ultimul câştigător la masculin (anii 2021 şi 2019) este americanul Caeleb Dressel.

„ÎNOT. David POPOVICI – înotătorul anului în lume! Revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicație din lume dedicată natației, l-a desemnat pe David Popovici cel mai bun înotător al anului 2022. Este prima oară în istorie când un înotător român primește această nominalizare. David (CS Dinamo) intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câștigător la masculin (2021 și 2019) a fost americanul Caeleb Dressel”, a scris Clubul Dinamo pe Facebook.

Cine are cuvinte de laudă la adresa starului de 18 ani

David Popovici este pe val. În 2022, înotătorul născut în București a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale, două de aur la Campionatele Europene, trei de aur şi una de argint la CM pentru juniori, plus patru de aur şi una de argint la CE de juniori.

David Popovici a scris istorie în 2022, dar apropiații marelui sportiv sunt convinși că noul star al României nu se va opri aici. Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, susține că s-a convins la JO de la Tokyo de calitățile extraordinare pe care le are înotătorul adus de gruparea din „Ștefan cel Mare” de la rivala CSA Steaua.

„În momentul în care l-am văzut concurând la Jocurile Olimpice de la Tokyo am considerat, împreună cu staff-ul de la Dinamo, că David poate fi cel mai bun înotător din lume. Dacă la vârsta respectivă, 17 ani, a fost atât de aproape de o medalie, era clar că are toate argumentele pentru a ajunge în vârf. De aceea l-am dorit imediat la Dinamo și ne bucurăm că ne-a ales să-l însoțim pe drumul marii performanțe”, a declarat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, pentru ProSport.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...