Daniel Pancu, declarații uimitoare după ce a devenit noul președinte de la Rapid. Care este primul lucru pe care vrea să-l facă

Marian Cărăvan 26.06.2020, 10:46

Chiar în ziua în care Rapidul a aniversat 97 de ani de la înființare, a fost făcut și un anunț important pentru întreaga suflare rapidistă. Daniel Pancu a ajuns președinte al grupării giuleștene, după ce, până în luna martie, a fost antrenor principal.

Daniel Pancu este noul președinte al Rapidului

Daniel Pancu rămâne alături de Rapid, după ce în luna martie fanii îi cereau cu insistență demisia din funcția de antrenor principal. La momentul respectiv erau îndreptățiți să o facă, mai ales că Rapidul, o echipă cu pretenții la promovare, înregistrase rezultate dezastruoase. S-a umplut paharul și răbdarea suporterilor a ajuns la capăt la înfrângerea din Regie, 0-1 cu CSM Reșița, la ultimul meci disputat cu spectatori în România. În loc de aplauze, la final alb-vișiniii au primit huiduieli și înjurături, iar lui Daniel Pancu i s-a cerut demisia.

Ulterior, pe postul de antrenor principal a fost adus Dan Alexa, cel care a mai antrenat formația giuleșteană și chiar a promovat cu ea în prima ligă, însă Rapidul nu a primit atunci licența și nu a putut evolua pe prima scenă fotbalistică a țării. Acum, Rapidul, care a repornit de jos, din Liga a 4-a, bate din nou la porțile promovării în Liga 1. Cu Dan Alexa antrenor principal și cu Daniel Pancu în noua postură, cea de președinte, funcție îndeplinită de Ovidiu Burcă.

„A fost o decizie mai grea, de asta am amânat foarte mult acest lucru. Am reziliat contractul de antrenor și l-am semnat pe cel de președinte. A trebuit să rămân într-un fel legat de Rapid și pentru perioada următoare, eu sper cât mai lungă”, a spus Daniel Pancu, la Rapid TV.

„O mare familie la Rapid”, este visul lui Daniel Pancu

Daniel Pancu, 42 de ani, are visuri mari la Rapid, în noua sa postură.

„Rapid e un altfel de club în România. Uitându-mă doar zilele trecute la ce s-a întâmplat la Steaua, la FCSB, cu un om imens din istoria lor (n.r. – Helmuth Duckadam)… Eu consider că jucătorii importanți ai Rapidul nu pot fi niciodată tratați cum au fost tratați ceilalți de la alte cluburi. Primul lucru pe care mi-l doresc cel mai mult în această nouă postură e ca rapidiștii, oamenii care au scris istorie, oamenii care au refuzat Steaua și Dinamo, oamenii care cred foarte mult în acest club, care s-au manifestat foarte mult ca și ultrașii, foarte legați de suporteri, să se întoarcă unu’ către unu’ și să formăm o mare familie”, a spus noul președinte al Rapidului.

Daniel Pancu a activat ca jucător la Rapid în șase perioade diferite (1997-1999, 2000-2002, 2006, 2008, 2011-2015 și 2017-2018). În noul proiect, început în 2017 sub denumirea de Academia Rapid, Pancu a fost jucător, director tehnic, antrenor, iar mai nou este președinte. „Pancone” și-a încheiat cariera de fotbalist la Rapid, disputând ultimul meci pe 24 noiembrie 2018, cu Înainte Modelu (scor 1-0), pe când giuleștenii erau în Liga a 3-a. Tot atunci s-a disputat și ultimul meci pe stadionul „Giulești-Valentin Stănescu”, înainte de demolarea sa.

Urmăriți Impact.ro și pe