Rapid a rămas fără antrenor! De ce a fost demis Pancu și cine îi va lua locul

Marian Cărăvan 09.03.2020, 16:35
Rapid a rămas fără antrenor! De ce a fost demis Pancu și cine îi va lua locul

Echipa de fotbal Rapid București trece prin momente zbuciumate. Fără gol marcat în 2020 și cu o înfrângere pe teren propriu în fața unei echipe care luptă pentru evitarea retrogradării, Rapid a rămas fără antrenor. Daniel Pancu s-a înțeles cu oficialii clubului giuleștean pentru rezilierea contractului.

Rapid a rămas fără antrenor! De ce a fost demis Pancu și cine îi va lua locul

Eșecul de pe 8 martie din Regie, 0-1 cu CSM Reșița, pare să-i fi fost fatal antrenorului Daniel Pancu. Fostul atacant al giuleștenilor a fost huiduit de suporteri și i s-a cerut demisia în timpul meciului cu rosso-nerii lui Dorinel Munteanu. Cu doar două puncte din nouă posibile obținute în meciurile din acest an, fără gol marcat și cu o înfrângere surprinzătoare în fața Reșiței, Rapidul s-a îndepărtat ușor de locurile care aduc promovarea directă în Liga 1, accederea pe prima scenă fiind obiectivul declarat al giuleștenilor.

În urma acestor rezultate, conducerea clubului giuleștean a decis să-l demită pe Daniel Pancu, o decizie luată luni, 9 martie, în urma unei şedinţe la care au participat acţionarul Victor Angelescu, preşedintele Ovidiu Burcă, avocatul Andrei Nicolescu şi antrenorul în cauză. „Pancone” a fost antrenorul Rapidului din octombrie 2018, pe când echipa se afla în Liga 3, promovând cu formația giuleșteană în liga secundă. După 24 de etape din actualul sezon al Ligii 2, Rapid se află pe locul 6, cu 37 de puncte, la doar două puncte sub CS Mioveni, clasată pe al doilea loc promovabil, şi tot la două sub Turris Oltul, echipa de pe locul 3, poziţie care duce la barajul pentru promovare. Liderul, UTA, pare de neajuns în acest sezon.

Dan Alexa e favorit să redevină antrenorul Rapidului

Dan Alexa este pe lista giuleștenilor pentru funcția de antrenor

Fanii giuleșteni au ajuns la capătul răbdării după eșecul suferit de Rapid în fața Reșiței și deși i-au salvat de câteva ori postul acum i-au cerut demisia lui Daniel Pancu. Acesta a declarat că nu își dă demisia, astfel că a fost demis.

„Eu am fost de acord cu demiterea. Am fost la şedinţă, mi-au spus că poate jucătorii sunt blocaţi mental şi poate au nevoie de o schimbare. Ne-am strâns mâna, ne-am pupat şi gata. Rămâne să stabilească ei despăgubirile financiare, pentru că eu demisia nu mi-o dau. Eu am crezut cel mai mult în promovare şi nu aş fi demisionat niciodată de la Rapid!”, a declarat Daniel Pancu pentru ProSport.

Unul dintre numele vehiculate pentru preluarea funcției de antrenor este cel al lui Dan Alexa, cel care a mai antrenat Rapidul și chiar a promovat cu giuleștenii în prima ligă, înainte ca vehea societate pe care funcționa clubul să intre în faliment. „Chirurgul” a declarat însă pentru Liga2.ro că nu a fost sunat de președintele Ovidiu Burcă și nici de altcineva din club.

„Nu m-a căutat nimeni. Am văzut şi eu despre demitere. Ovidiu Burcă nu m-a sunat, şi ştiţi că e naşul fetiţelor mele”, a declarat Dan Alexa.

Urmăriți Impact.ro și pe