Dăncilă, la mâna lui Iohannis în cazul noilor miniștri: premierul l-a sunat pe șeful statului. Ce i-a spus președintele

Ciprian Ioana 02.09.2019, 14:02
Dăncilă, la mâna lui Iohannis în cazul noilor miniștri: premierul l-a sunat pe șeful statului. Ce i-a spus președintele

Premierul Viorica Dăncilă a avut o conversație telefonică, luni, cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi au discutat despre criza guvernamentală, iar șefa Guvernului a încercat să-l convingă, încă o dată, pe șeful statului să accepte noile propuneri de miniștri.

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, luni, la telefon cu președintele Klaus Iohannis. A fost un demers care a aparținut șefei Guvernului, care anunța încă de sâmbătă că va mai face încă o încercare la președinte.

Remanierea propusă de premierul Dăncilă a fost refuzată ferm de Klaus Iohannis în primă fază.

Șefa Guvernului a mai făcut o încercare, dar răspunsul nu a fost mulțumitor.

Ce au discutat la telefon Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Iohannis la Casa Alba Dancila la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă se află într-o situație delicată după ieșirea ALDE  de la Guvernare. Executivul funcționează cu foarte multe ministere conduse de interimari și are la dispoziție mai puțin de 45 de zile pentru a rezolva criza guvernamentală.

Dăncilă trebuie să ceară votul Parlamentului, nu are majoritate, sprijin politic nu găsește, iar PNL tocmai ce a anunțat moțiunea de cenzură. În aceste condiții, zilele PSD la guvernare sunt numărate.

Numai că nici conversația telefonică pe care a avut-o cu președintele nu a fost îmbucurătoare. Șeful statului nu i-a dat niciun răspuns premierului, rezumându-se la a spune că va oferi un răspuns „într-un timp cât mai scurt”.

„Am vorbit cu domnul președinte si mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scrut îmi va da un răspuns.”, spune Viorica Dăncilă.

Guvernul depune plangere penala pe numele președintelui Klaus Iohannis

Săptămâna trecută, președintele a semnat demisiile miniștrilor ALDE de la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul, dar nu a oferit niciun răspuns pentru interimarii propuși de Dăncilă în locul acestora.

De asemenea, a respins categoric propunerile de la Interne, Educație, Justiție și cele două portofolii de vicepremier.

„În mod normal, la cele trei ministere ar trebui să am miniștri interimari. Am să telefonez domniei sale să văd ce vrea să facă, pentru că prin atitudinea sa blochează Guvernul. Mi se pare de neacceptat să blocheze activitatea Guvernului”, spunea, sâmbătă, Viorica Dăncilă.

S-a ținut de cuvânt, dar n-a obținut mare lucru. 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe