Dăncilă iese la atac cu ochii în foaie: „Nu are nicio limită!”

Ciprian Ioana 12.03.2019, 13:46
Dăncilă iese la atac cu ochii în foaie: „Nu are nicio limită!”

Viorica Dăncilă a început ședința de Guvern de marți cu un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. A citit totul de pe foaie.

Premierul Viorica Dăncilă a decis să iasă la atac după ce șeful statului a decis, luni, să promulge doar bugetul asigurărilor sociale. Șefa Guvernului l-a acuzat pe Klaus Iohannis, într-un discurs citit de pe foaie, că nu are nicio limită și că repetă greșeli pe care le-ar fi făcut și predecesorii săi.

„Am constatat că preşedintele Iohannis nu are nicio limită. Am avut senzaţia că ne-am întors în timp, în anul 2013, când un alt preşedinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleaşi minciuni. Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicaţii ridicole, de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este în mod evident un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor”.

Viorica Dăncilă, premierul României

Viorica Dăncilă a susținut că, în realitate, bugetul de pensii va avea un excedent de 1,7 miliarde de lei, și nu un deficit de 1,4 miliarde de lei, așa cum susținea președintele țării.

„Consider total iresponsabile declaraţiile domnului preşedinte, care se joacă cu sentimentele oamenilor şi creează în rândurile pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, afirmaţie care nu are nicio bază reală. Oare ce urmăreşte prin insistenţa pe temele care induc nesiguranţă în rândurile pensionarilor? Pregăteşte terenul pentru vreo decizie de amputare a drepturilor pensionarilor din partea formaţiunilor politice pe care le susţine pe faţă, cum s-a întâmplat în trecut?”

Viorica Dăncilă, premierul României

Reacția premierului vine după ce Klaus Iohannis a atacat, la rându-i, Guvernul PSD. Șeful statului spunea că a trimis bugetul de stat înapoi la Parlament, pentru reexaminare, pentru că acesta conține cifre nerealiste.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe