Dana Budeanu, reclamată la Parchet. Ce plângere s-a depus pe numele ei

Redacția IMPACT 26.03.2020, 16:05
Dana Budeanu, reclamată la Parchet. Ce plângere s-a depus pe numele ei

Dana Budeanu a fost reclamată la Parchet. Pe numele stilistei au fost formulate acuzații cât se poate de serioase. Mai mult, aceasta a avut parte, în ultimele luni, de tot soiul de momente controversate, generate de emisiunea ei, transmisă în mediul online.

În cel mai nou episod de pe YouTube, creatoarea de modă a avut câteva reacții care au stârnit furia privitorilor. Fosta vedetă de la PRO TV s-a trezit în centrul unui scandal, din pricina faptului că a făcut mai multe afirmații considerate nepotrivite. De asemenea, Dana Budeanu a fost reclamată la Parchet și sub acuzația de instigare la violență domestică și abuz fizic asupra femeilor.

Dana Budeanu a fost reclamată la Parchet

Dana Budeanu, reclamată la Parchet. Ce plângere s-a depus pe numele ei
Dana Budeanu a fost reclamată la Parchet pentru instigare la violență domestică și ură asupra femeilor

În ceea ce-o privește pe prezentatoarea emisiunii online „Verdict” au fost luate măsuri sub forma unei plângeri penale. Acestea au fost formulate de către centrul FILIA, care se luptă împotriva discriminării și a inegalității de gen. Stilista de modă a făcut afirmații șocante, susținând că atunci când este cazul, femeile ar trebui „altoite”, de către bărbați. În special, în opinia Danei Budeanu, dacă femeile îi persiflează sau le diminuează masculitatea, când se află în public.

Pe numele stilistei s-a formulat o plângere penală

„În secunda aia tu trebuie să iei un pumn să-i spargi gura. Nu există, bă, aşa ceva! Bă, ce vă spun eu, bă, ăsta e instinctul masculin. Ele trebuie altoite! «Instigi la violenţă…» Nu instig, tâmpito! Sunt figuri de stil. Deci, urmează o figură de stil: altoială! Nu se poate să ajungi sclavete, vă ceartă alea în public. Prima dată când te-a certat aia, te-a perisflat sau ţi-a răspuns la vreo masă în public sau pe undeva, jap! De faţă cu toată lumea! «Jap»-ul nu e ceva nasol, din greşeală ţi-a scăpat mâna. În secunda doi şi ameţitele celelalte iau aminte. Tu o faci pentru binele comunităţii, tu aşa trebuie să gândeşti. Tu nu o altoieşti pe ea. Tu o altoieşti pe ea puţin, aşa… te faci că-ţi scapă, înţelegi? Nu trebuie să o atingi neapărat.”, susține răspicat Dana Budeanu

Potrivit celor de la adevărul.ro, pe numele fostei stiliste de la PRO TV, a fost depusă o plângere penală. Organizația non-guvernamentală a luat măsuri pentru a combate acest fenomen ce s-ar putea propaga, în mediul online. Mai ales că stilista are și o oarecare notorietate, fiind urmărită de foarte multă lume, în spațiul virtual.

„Sunt nenumărate momente în care aceasta instigă la violenţă şi ură împotriva femeilor în acest episod. Prin urmare, Centrul FILIA a decis să facă o sesizare la Parchet. Vă invităm şi pe voi să faceţi sesizare către Parchetul General. Împreună suntem mai puternice! Condamăm orice formă de violenţă, orice formă de instigare la violenţă sau ură împotriva femeilor şi orice formă de denigrare a femeilor“, a anunţat organizația FILIA, ce luptă pentru drepturile femeilor.

Urmăriți Impact.ro și pe