Dan Petrescu s-a întors oficial la CFR Cluj. Cine a mai semnat cu formația campioană

Andrei Cezar, Alexandra Chiric 31.08.2021, 16:19
Dan Petrescu s-a întors oficial la CFR Cluj. Cine a mai semnat cu formația campioană

Dan Petrescu s-a întors oficial pe banca celor de la CFR Cluj. După o săptămână în care campioana României a fost în centrul unui scandal imens, Marius Șumudică fiind dat afară de la echipă fără să i se comunice în prealabil decizia, patronul ardelenilor Nelu Varga a reușit să îl convingă pe antrenorul alături de care au câștigat trei titluri să semneze. Totodată, după aducerea lui Dan Petrescu, CFR Cluj a făcut și primul transfer.

Dan Petrescu, oficial antrenorul lui CFR Cluj

Antrenorul campioanei a purtat negocieri intense în ultimele zile cu finanțatorul lui CFR Cluj, Nelu Varga. Pe parcursul discuțiilor, au existat neconcordanțe între cele două părți. ”Bursucul” a mai avut în trecut experiențe nu tocmai plăcute cu Nelu Varga, așa că a dorit să stipuleze în contract clauze care să îl pună la adăpost de ”toanele” patronului.

În cele din urmă cei doi s-au înțeles, iar Dan Petrescu a semnat un contract valabil pe trei ani cu gruparea din Gruia, potrivit gsp.ro. ”Bursucul” va fi prezentat joi și tot atunci va efectua primul antrenament cu jucătorii săi.

Avem toată încrederea că prin experiența și devotamentul său, Dan Petrescu va reuși să obțină și în perioada care urmează performanțe notabile pe banca CFR-ului”, se arată în comunicatul campioanei.

Dan Petrescu nu a venit singur la Cluj, ci împreună cu colaboratorii săi Costin Curelea și Valeriu Bordeanu și cu preparatorul fizic Bogdan Aldea.

Dan Petrescu s-a intors oficial la CFR Cluj. Cine a mai semnat cu formatia campioana
Dan Petrescu s-a intors oficial la CFR Cluj. Cine a mai semnat cu formatia campioana

Primul trasfer al lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Odată cu sosirea lui Petrescu pe banca tehnică a clujenilor, CFR Cluj a făcut și primul transfer. Mihai Bordeianu, unul dintre jucătorii preferați ai ”Bursucului” a semnat cu CFR Cluj un contract valabil pe trei sezoane. Mijlocașul central se întoarce, astfel, la clubul alături de care a câștigat 4 campionate și două Supercupe. Bordeianu a fost o piesă de bază în angrenajul echipei în perioadele petrecute de Dan Petrescu la CFR.

Cu Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj a câștigat campioantul de trei ori (2018, 2019 și 2020).

Mrius Șumudică îi predă astfel lui Petrescu o echipă cu un parcurs impecabil în Liga 1. Ardelenii au șapte victorii din tot atâtea meciuri. CFR Cluj este calificată în grupele Conference League, după ce a fost eliminată din play-off-ul de Europa League de Steaua Roșie Belgrad.

Dubla cu sârbii i-a fost fatală lui Șumudică. Învins în ambele partide, atât în deplasare cât și teren propriu(0-4 și 1-2), Șumi și-a atras antipatia patronului care l-a dat afară, fără să poarte o discuție în prealabil cu tehnicianul.

Urmăriți Impact.ro și pe