Cine este în spatele celei mai noi televiziuni de știri din România. Adrian Sârbu a dezvăluit și ce legătură are cu PRO TV

Elena Avramescu 03.09.2020, 11:11
Cine este în spatele celei mai noi televiziuni de știri din România. Adrian Sârbu a dezvăluit și ce legătură are cu PRO TV

Adrian Sărbu a făcut câteva declarații în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, fiind unul dintre puținele interviuri pe care le-a dat în decurusl anilor. Acesta a vorbit despre filosofia din spatele postului Aleph News, precum și despre finanțatorul stației, același cu care a pornit și Pro TV, acum 25 de ani în urmă.

Cine este în spatele celei mai noi televiziuni de știri din România

Finanțare a fost cea mai dificilă componentă a acestui proiect„, a spus Adrian Sârbu. Și, din fericire, am descoperit că prieteni și parteneri, printre care și Ronald Lauder, partenerul meu din CME. Când le-am povestit despre acest proiect, mi-au zis: ce vrei, bani?

Nu înțeleg ce mi-a spus Lauder: „Eu cred că tu poți să mergi pe apă, dar am dubii că o să poți să faci treaba asta”. Asta mi-a zis acum un an și jumătate. El e finanțatorul. Acest proiect nu s-a bucurat de fluxul de bani pe care l-am avut bani la Pro TV. Ne-au ajutat și oameni de mare respect din bănci, dar și alți prieteni și parteneri. Eu i-am zis lui Ronald: „Eu aș vrea să îți arăt că pot să merg pe aer”.

Cine este în spatele celei mai noi televiziuni de știri din România
Adrian Sârbu, declarații inedite despre cea mai nouă televiziune de știri din România

Adrian Sârbu a dezvăluit și ce legătură are cu PRO TV

Se pare că Ronald Lauder a avut un rol vital în urmă cu 25 de ani, atunci când Adrian Sârbu a lansat Pro TV. La acel moment, Adrian Sârbu avea postul TV Canal 31, alături de Ion Țiriac. Canal 31 s-a transformat în Pro TV la data 1 decembrie 1995, după ce în companie intra partener Central European Media Enterprises, firmă unde Ronald Lauder era acționarul principal. Astfel că CME a finanțat Pro TV cel puțin la începuturi cu câteva zeci de milioane de dolari.

„Tot ce fac are o filozofie. Vorbind de Aleph, care m-a fascinat și care mă urmărește de 50 de ani, n-aș putea să spun că e mai puternic, că are o magie mai mare decât am văzut pentru prima dată o alba neagra.

Am venit cu un nou concept de televiziune și nu-l înțelege nimeni. Noi aspirăm să realizăm o comunitate care să rezoneze acestui univers numit Alpeh. Am ales omul smart la această televiziune. Proiectul nostru obiectiv este să creeăm o conștiințe de sine acestui public smart” a mai spus Adrian Sârbu, potrivit paginademedia.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...