Dan Negru, probleme cu o mănăstire din România. Ce i s-a reproşat prezentatorului. „Era dator să facă”

Ioana Bucur 14.10.2021, 14:50

Investigația celor de la Recorder a dat naștere unei situații rușinoase, în care a ajuns implicat, fără să își dorească, celebrul prezentator. Dan Negru are acum probleme cu o mănăstire din România. Ce reproșuri i s-au adus omului de televiziune.

Dan Negru are probleme cu o mănăstire din România. Schimb acid de replici, în mediul online

Investigația jurnaliștilor de la Recorder, cu privire la modul în care BOR gestionează banii publici a atras atenția și celebrului om de televiziune. Dan Negru a postat, pa pagina sa de Facebook, un mesaj care, în doar cinci ore de la publicare, a strâns aproape două mii de reacții și a fost redistribuit de peste trei sute de ori.

„Fă ce spune popa, nu ce face popa” e o vorbă de când lumea. Aș fi pus-o motto-ul reportajului celor de la Recorder.
Cunosc profesori proști dar cred in educație, știu medici șpăgari dar cred in medicină.
Despre asta e și biserica, religia…
In 1806 s-au întâlnit cardinalul Consalvi și Napoleon și împăratul i-a spus preotului :
„Știți că nu-mi stă nimic in cale, pot să distrug pe cine vreau, oameni, lucruri, instituții și-n curând voi distruge biserica”
Cardinalul i-a răspuns :
„V-ați osteni in zadar. Ați pierde. N-am reușit noi, preoții, să distrugem biserica lui Iisus in atâtea secole cu toate păcatele și slăbiciunile noastre.
Nu veți reuși , Majestate !”
„Fără credință, omul rămâne un simplu animal rațional care vine de nicăieri și se-ndreaptă către nicăieri.”-Petre .Ț.

Textul prezentatorului a fost copiat în totalitate și postat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Sfântul Ioan Valahul, fără să se precizeze că era vorba despre o preluare.

Dan Negru, probleme cu o mănăstire din România

„Dan Negru să se bucure că a reușit să scrie ceva ce am preluat”

Mereu vigilenți, internauții au scos adevărul la lumină. Un utilizator a scris, în comentarii, că textul a fost publicat întâia oară de omul de televiziune, etichetându-l pe Dan Negru. Vedeta a reacționat imediat: „Mulțumesc”. Dar prezentatorul nu a fost singurul care a răspuns comentariului.

Cel sau cea care se ocupă de pagina de Facebook a mănăstirii a postat o serie de mesaje acide la adresa celor care au avut îndrăzneala să menționeze sursa. Nici Dan Negru nu a scăpat „neatins”:

„Trebuie titlu de autor? Dan Negru să se bucure că a reușit să scrie ceva ce am preluat. Restul, a făcut ceea ce era dator sa facă. Nu cred că trebuie menționat numele lui, atâta timp cât nu mi l-am însușit”, au scris cei care se ocupă de pagina lăcașului de cult.

Întregul schimb de replici poat fi citit în galeria foto de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...