EXCLUSIV

Dan Negru îi respectă și după moarte marea dorință a lui Benone Sinulescu: „Nea Beni m-a rugat”. Dezvăluiri despre prietenia lor de 30 de ani EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 17.05.2023, 16:05

O nouă ediție a Festivalului ”Benone Sinulescu”, concurs muzical înființat în 2017, va avea loc pe 18 iunie 2023. Dan Negru va fi, ca de obicei, gazda evenimentului, unde, odinioară, urca pe scenă și Nea Beni. Celebrul prezentator tv ne-a vorbit despre prietenia de 30 de ani cu artistul fără egal, Benone Sinulescu. Și, pentru care, în semn de recunoștință, va prezenta, ca în fiecare an, grandiosul festival din Buzău.

Cum l-a convins Nea Beni, acum 6 ani, pe Dan Negru, să prezinte Festivalul ”Benone Sinulescu”

Dan Negru va fi, din nou, gazda Festivalului ”Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente de folclor din țară, înființat în 2017, de Primăria Municipiului Buzău, ca un dar pentru Nea Beni, la împlinirea vârstei de 80 de ani. Benone a susținut recitaluri, dar a făcut parte și din juriu.

La aproape doi ani de la decesul cântărețului de muzică populară, Dan Negru ne-a vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, despre dorința lui Benone ca el să fie amfitrionul concursului muzical, încă de la prima ediție, de acum 6 ani: ”Nea Beni m-a rugat, în 2017, să prezint primul festival care-i poartă numele.

Eram împreună, în Roma, cu familiile noastre, când mi-a spus că vrea să prezint festivalul. Au trecut anii, Nea Beni s-a stins și festivalul încă există, ducând mai departe numele lui Benone Sinulescu”.

Dan Negru si Benone Sinulescu
Dan Negru si Benone Sinulescu

Dan Negru: ”În serile de vară, eu și Nea Beni stăteam la povești, în curtea casei lui din Bârzava”

Dan Negru și Benone Sinulescu au fost, mai întâi de toate, foarte buni prieteni. Dan Negru își amintește cu nostalgie de serile petrecute la țară, în grădina artistului, plină cu flori: ”Beni stătea în Bârzava, o localitate de lângă Arad, la câțiva pași de socrii mei.

În serile de vară, stăteam împreună, cu familiile nostre, la povești. Copiii mei și azi țin minte roșiile extraordinare din grădina lui Beni. El avea o pasiune pentru grădinărit și știa să îngrijească excelent legumele”, ne-a mai dezvăluit Dan Negru, pentru Impact.ro.

Citește și Care a fost ultima dorință a lui Benone Sinulescu. Soția rupe tăcerea după moartea artistului (Exclusiv)!

La festival a fost invitată și Elena Sinulescu, văduva artistului, care i-a moștenit întreaga avere

Benone Sinulescu a încetat din viață, la vârsta de 84 de ani, pe 18 noiembrie 2021, în urma unor probleme pulmonare. După trecerea în neființă a artistului, soția lui, Elena Sinulescu, ne-a vorbit, pentru Impact.ro, despre dorul de omul iubit: ”E greu, este foarte greu fără Benone al meu. Ce pot face, însă?! Nu sunt genul care să mă plâng în public.

Numai eu știu câte am pătimit în ultimele luni de când am rămas singură. Vă dați seama că aproape în fiecare moment al zilei sau al nopții gândul meu zboară spre zilele în care eram împreună. În plus, te lovești din toate colțurile casei de câte un lucru, care îmi trezește câte o amintire.

Și nici nu se stinge bine clipa că o alta, poate mai dureroasă, îi ia locul! Nu doresc nimănui să treacă prin ce trece un om rămas aproape singur pe lume!”. La Festivalul ”Benone Sinulescu” a fost invitată și Elena Sinulescu: ”Va veni și dânsa, din câte știu”, ne-a mai spus Dan Negru.

Elena Sinulescu este singura moștenitoare a regretatului artist, conform dorinței lui Benone. Ea deține acum cele două case ale lor, din Arad, casa părintească a lui Benone, din Buzău, dar și drepturile acestuia de autor. Elena Sinulescu evită însă să mai acorde interviuri: ”El a fost vedetă, nu eu!”, ne spunea femeia îndoliată, în ultima discuție telefonică.

Citește și Dan Negru dă de pământ cu prestația României la Eurovision: „Mi-e rușine”. De ce laudă Moldova!

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...