Dan Negru, acuzaţii aduse TVR-ului. Cu ce ar fi greşit în scandalul de la Eurovision: „Țara a huiduit”

Badea Violeta 16.05.2022, 19:15

Fără îndoială, subiectul momentului este oferit de Eurovision. TVR acuză că votul juriului României a fost modificat de organizatorii concursului muzical, cele 12 puncte acordate Republicii Moldova fiind atribuite, în final, Ucrainei. Care a fost prima reacție a lui Dan Negru, după scandalul izbucnit la Eurovision 2022!

Mesajul lui Dan Negru, după scandalul iscat la Eurovision 2022

Scandal incredibil la Eurovision 2022. TVR reclamă organizatorii concursului muzical. Aceștia susțin că România a acordat punctaj maxim Republicii Moldovei, nu Ucrainei, așa cum s-a anunțat pe micul ecran.

Totuși, replica reprezentanților Televiziunii Române a venit mult prea târziu, potrivit lui Dan Negru. De curând, regele audiențelor de Revelion a scris un mesaj pe rețelele sociale prin care a dat de înțeles că TVR a ieșit la rampă abia după ce toată țara a criticat faptul că România nu a acordat niciun punct vecinilor săi.

„• TVR a reacționat târziu explicând că Eurovision le-a cenzurat votul. A făcut-o abia după ce toată țara a huiduit faptul că România nu a acordat niciun punct Moldovei. Adică, la ore distanță după ce scandalul era deja pornit!

Lentoarea în reacții e caracteristică instituțiilor de stat din România. Televiziunea publică trebuia să anunțe in timp real pe toate rețele social media că le este cenzurat votul. Atunci,pe loc,sambată seara !

Au făcut-o târziu, la presiunea publicului !

• In continuare cred că moldovenii au co ie și ai noștri n-au. Chișinău a spus public,in prime-time european,că București-Chișinău e totuna.

Reacția Bucureștiului a fost țopăiala in limba spaniolă.

„Trenulețul Chișinău-București” va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică.
Chișinăul a avut curajul unui pas mare.
Noi am țopăit.
Nu poți să sari o prăpastie țopăind !
Trebuie să ai curajul sa faci un pas mare…”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Dan Negru
Dan Negru

Nereguli la Eurovision 2022

Conflict de proporții la Eurovision 2022, după ce organizatorul concursului muzical a decis să elimine șase țări din calculul notelor finale din cauza unor nereguli descoperite în procesul de vot.

Din păcate, România s-a aflat și ea pe lista neagră. În schimb, TVR reclamă modul în care au fost acordate punctele. Concret, cele 12 puncte ar fi trebuit să fie acordate Republicii Moldovei, și nu Ucrainei, așa cum s-a întâmplat.

Mai mult, voturile juriului țării noastre au fost rostite de un reprezentant al Eurovision, prezentatorii concursului anunțând că nu s-ar fi reușit conexiunea cu Bucureștiul.

„(…) am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, potrivit comunicatului transmis de TVR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...