Dan Bittman continuă declarațiile controversate. Ce spune despre spitale și autorități

Iancu Andreea 05.11.2020, 15:33
Dan Bittman continuă declarațiile controversate. Ce spune despre spitale și autorități

Solistul trupei Holograf continuă afirmațiile dure la adresa autorităților privind gestionarea pandemiei de coronavirus. Deși Dan Bittman susține că este de acord cu respectarea măsurilor impuse de autorități, inclusiv cu purtarea măștii de protecție, unele decizii luate de guvernanți nu sunt în acord cu părerile artistului.

Dan Bittman, discuție controversată despre situația actuală

Una dintre vocile cunoscute, care vorbește într-o notă dură despre pandemia de coronavirus, este cea a lui Dan Bittman. Artistul este extrem de vehement când discută de reacțiile autorităților în contextul epidemiologic actual. Acesta a făcut afirmații controversate într-o intervenție la Antena 1.

„În România e foarte ușor să discreditezi pe oricine. Nu sunt împotriva măștii și a niciunei măsuri coerente. Virusul nu te omoară așa… nu e letal. Cred că trebuie sa lămurim lucrurile. Uniunea Europeană e un eșec după părerea mea. Când a fost acum să închidem, am închis fiecare pentru țara noastră. Sunt un om care a respectat legea. O respect în continuare. Trebuia sa ne zică din prima. Asta e viața voastră. 10 ani așa o ducem. Noi acum suntem în război. Nu avem o listă. Am înnebunit, am început să facem măști abia după o lună de zile”, a declarat Dan Bittman potrivit cancan.ro.

De asemenea, după părerea lui Bittman, autoritățile din România nu s-au pregătit corect pentru cel de-al doilea val al pandemiei.

„La bani e cea mai mare problemă. Din miliardele promise de Cîţu și președinte nu s-a făcut niciun spital. Ce ne-a oprit o vară întreagă să facem ceva? Mai e o chestie. Toată treaba e fluidă. Lucrurile se schimbă de la oră la oră. Suntem praf, asta știam. Mă uit la oamenii care au ochelarii aburiți. Acolo e clar, când se aburesc ochelarii. Pe acolo iese covidul. Covidul nu stă la 1 metru jumate, covidul e în aer”, a mai spus artistul.

Solistul Holograf este extrem de dur la adresa autorităților
Solistul Holograf este extrem de dur la adresa autorităților

Bittman: „E miza să existe starea asta”

Teoriile conspiraționiste nu lipsesc din discursul artistului. Acesta consideră că este nevoie de o analiză atentă a faptelor și afirmațiilor lansate în spațiul public, care se contrazic cu realitatea.

„E miza să existe starea asta în care se pot achiziționa tot felul de drăcii fără licitație, și poliția e mulțumită că e lumea liniștită. Unii stau acasă, primesc o parte din salariu. Le doresc însă românilor să gândească cu mintea lor […] Nu ți se pare că e o manipulare? Sunt patru-cinci-zece oameni cu afaceri de miliarde, care știu exact ce vor […] Varianta mea de a gândi este una singură. Îmi iau informațiile din statistică, sunt inginer, sunt lucruri care se bat cap în cap. Realitatea de pe stradă contrazice statistica”, este părerea lui Bittman, conform Gândul Live.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...