Dan Barna recunoaște că un grup din partidul său vrea ieșirea de la guvernare. ”E varianta cea mai facilă”

Ioana Bucur, Anca Manolica 26.08.2021, 12:34
Dan Barna recunoaște că un grup din partidul său vrea ieșirea de la guvernare. ”E varianta cea mai facilă”

Sunt dezbateri serioase în culise, iar coaliția ar putea să se destrame. Chiar Dan Barna a recunoscut că există un grup din partidul său care vrea ieșirea de la guvernare.

Mai greu decât se așteptau. Un grup din USR vrea ieșirea de la guvernare

„Ori facem reformele noastre, ori plecăm”. Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, a mărturisit că guvernarea în coaliție este o misiune mai dificilă decât s-ar fi așteptat.

„Cel mai simplu e să trântim uşa şi să plecăm acasă. E un filon, un grup în partidul nostru care spune: dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă, nu se poate, ori facem reformele noastre, ori plecăm.

Asta e varianta cea mai facilă, este escape-ul, dar este o scăpare care nu ajută cu nimic România, pentru că dacă noi am ieşi de la guvernare am face ştiri două-trei zile, dramatism, burtiere însângerate, jale, după care România e aceea dinainte de USR-PLUS”, a declarat, miercuri seară, la TVR, Dan Barna.

Barna a ținut să sublinieze că USR-PLUS nu se va retrage de la guvernare atât vreme cât se pot face reforme și că are „energia și viziunea” de a duce proiectul „mai departe”, chiar dacă este „mult mai greu decât s-ar fi așteptat să fie”.

„Suntem hotărâţi să stăm în această coaliţie până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme. Eu cred că acel moment nu va veni pentru că am văzut şi la colegii din PNL şi la colegii din UDMR deschidere şi o responsabilitate în ceea ce înseamnă necesitatea de reforme în România”, a adăugat el.

Dan Barna recunoaște că un grup din partidul său vrea ieșirea de la guvernare
Dan Barna

„Aceea este miza reală”

În prezent, guvernarea se desfășoară „într-un context electoral”, în condițiile în care toate partidele din coaliție au alegeri interne, a afirmat Dan Barna. Cât despre „scenariile” potrivit cărora şefii celor două camere ale Parlamentului vor fi schimbaţi sau vor fi „rediscutate” ministere după alegerile interne din PNL, politicianul a negat această ipoteză.

„Nu se va întâmpla acest lucru. (…) Ce vor face colegii de la PNL nu comentez, e dreptul lor, nu e rolul meu să intervin. Ceea ce vrea să spun este foarte clar: această coaliţie, această echipă de guvernare – Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman, Stelian Ion şi eu – am venit ca să asigurăm îndeplinirea programului de guvernare. Aceea este miza reală”, a mai spus Berna.

Urmăriți Impact.ro și pe