Dâmbovița: Le-au promis familii și au ajuns să-și vândă trupurile! Cum au ajuns fetele să se prostitueze peste hotare?

Daniela Alexandru 04.02.2021, 17:09
Dâmbovița: Le-au promis familii și au ajuns să-și vândă trupurile! Cum au ajuns fetele să se prostitueze peste hotare?

Le-au promis familii și au ajuns să-și vândă trupurile. Proxenetismul și prostituția au devenit două îndeletniciri din ce în ce mai des întâlnite în România. Un alt caz a ieșit la iveală, în această dimineață, când polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari și cei ai Poliției Titu au efectuat trei percheziții domiciliare acasă la persoane bănuite de proxenetism. Faptele pentru care vor fi anchetați s-ar fi desfășurat în ultimii patru ani.

Le-au promis familii și au ajuns să-și vândă trupurile

Procurorii și polițiștii au pus în aplicare 11 mandate de aducere în urma perchezițiilor din această dimineață. Toți bănuiții sunt membrii aceleași familii.

La data de 4 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașelor Titu și Răcari,  împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, cu sprijinul luptătorilor  Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, au efectuat 3 percheziții pe raza orașului Titu, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism și au pus în executare 11 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate, au transmis autoritățile din Dâmbovița.

Le-au promis familii si au ajuns sa-s vanda trupurile
Le-au promis familii si au ajuns sa-s vanda trupurile

Cum acționau proxeneții?

Bărbații profitau de naivitatea fetelor de la sate și le promiteau lucrul cel mai de preț: întemeierea unei familii. Metoda Lover Boy a dat roade și făcându-le promisiunea că se vor căsătorii cu ele le trimiteau în Marea Britanie și în Germania și le puneau să întrețină relații intime cu bărbați care plăteau bine. Proxeneții chiar le aduceau clienții cei mai darnici, astfel că în decursul a patru ani ar fi obținut de pe urma fetelor aproximativ 150,000 de lire sterline.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016 și până în prezent, cele 11 persoane bănuite ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe tinere, pe teritoriul Marii Britanii și Germaniei, sumele obținute fiind de aproximativ 150 000 de lire sterline. În cauză s-a reținut că, persoanele bănuite, membrii ai aceleiași familii, ar fi ademenit tinere din mediul rural prin metoda ”Lover Boy” și sub promisiunea că se căsătoresc cu ele, le determinau să practice prostituția, facilitându-le transportul către cele două țări, se arată în comunicatul remis presei.

Urmăriți Impact.ro și pe