A fost găsit proxenetul care făcut avere prin celebra metodă loverboy. De necrezut câţi bani avea în casă

Iancu Andreea 12.01.2021, 16:00
A fost găsit proxenetul care făcut avere prin celebra metodă loverboy. De necrezut câţi bani avea în casă

Un proxenet, care se folosea de celebra metodă loverboy pentru a-și atrage victimele, a fost prins de către DIICOT. Acesta a exploatat mai multe tinere în ultimii 5 ani, obligându-le să practice prostituția. Este incredibil ce sume de bani au fost găsite în locuința bărbatului.

Ce avere a strâns proxenetul prin metoda loverboy și ce pedeapsă riscă dacă este găsit vinovat

Bărbatul din Călărași a fost ridicat de către procurorii DIICOT după ce aceștia au stabilit acuzațiile de trafic de persoane și proxenetism pe numele său. Reprezentanțiile autorităților au stabilit că acesta a exploatat mai multe fete în ultimii 5 ani și le-a obligat să practice prostituția. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus marţi, 12 ianuarie, reţinerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore. În urma perchezițiilor la un număr de 4 locuințe de pe raza județului Călărași, au fost ridicate 45.530 de lei, 7.740 de euro, 5 telefoane mobile şi un autoturism.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul suspectate de proxenetism va ajunge la Tribunalul Călăraşi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, proxenetul a recrutat mai multe tinere în perioada 2015-2020 folosindu-se de metoda loverboy. Fetele erau exploatate pe teritoriul Germaniei, Elveţiei şi Marii Britanii. Conform Noului Cod Penal, traficul de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Fetele au fost atrase în capcană prin metoda loverboy
Fetele au fost atrase în capcană prin metoda loverboy

Ce presupune metoda tot mai des întâlnită în rândul proxeneților

Modul prin care proxeneții reușesc să le determine pe fete să se prostitueze este cunoscut drept metoda loverboy. Aceasta presupune o abilitate specială de a manipula, minți și amăgi victima. Aceasta ajunge să se îndrăgostească sau să devină dependentă emoțional de traficant. Victimele sunt convinse ulterior să se prostitueze pentru a da o mână de ajutor la întreținerea relației. Fetele ajung uneori chiar să caute victime noi pentru a-și ajuta proxenetul să câștige mai mulți bani.

Totuși, fetele ajung uneori să devină geloase și astfel traficanții ajung să fie desconspirați și prinși. Cel mai important aspect cu privire la victimele care ajung să fie convinse să se prostitueze este vulnerabilitatea emoțională. Traficanții se bazează pe nevoile emoționale ale victimelor lor. După ce acestea sunt manipulate, șantajate emoțional să devină parte a rețelei, ele realizează în final că cel care a recrutat-o nu își dorește o relație sentimentală. Din păcate, fetele sunt deja dependente de rețea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...