Dalida din Las Fierbinți are o poreclă de care nu poate să scape. Cum o strigă toți cunoscuții

Andrei Cezar 30.07.2020, 10:16

Actrița Ecaterina Ladin este cunoscută de o țară întreagă drept ”Dalida” din Las Fierbinți. Cu o carismă deosebită și înclinație către actorie, nu e de mirare că și-a cunoscut drumul în viață încă de mic copil. Ecaterina a povestit, într-un interviu, despre copilăria sa din Chișinău, cum a primit rolul care a făcut-o celebră și cu ce poreclă a rămas din copilărie.

Dalida din Las Fierbinți are o poreclă de care nu poate să scape

Ecaterina Ladin și-a petrecut copilăria la Chișinău. Încă de mică s-a simțit atrasă de actorie și îi plăcea să stea mai mereu prin curtea Teatrului ”Luceafărul” din orașul ei natal. Astfel că nu i-a fost greu deloc atunci când avea să-și aleagă drumul în viață. La 16 ani a intrat la Institutul de Arte din Moldova.

„Pe timpul acela eu nu aveam foarte multe jucării, nici nu ceream şi nici nu aveam nevoie, fiindcă tot timpul meu liber mi-l petreceam în teatru. Geamurile noastre de la casă dau în curtea teatrului şi săream mereu geamul. Fiind şi foarte micuţă nici nu mă vedeau paznicii când mă strecuram pe la intrarea actorilor. Jucăriile mele de fapt au fost recuzita teatrului. Am ştiut tot timpul că orice aş face eu în viaţa asta o să fie în teatru. Nu neapărat actorie, orice – că o să fie regie, coregrafie, că o să fiu maşinist sau omul cu luminile, eu ştiam că o să fiu în teatru. Acum că s-a nimerit să fiu actriţă…”, a povestit Ecaterina Ladin, pentru adevărul.ro.

Însă drumul ei către celebritate nu a fost deloc ușor. Încă din adolescență a făcut sacrificii pentru a-și atinge țelul. La un an după ce intrase la Institutul de Arte din Moldova, devenea studentă la Actorie în București.

După ce și-a terminat studiile, fratele ei mai mare a fost nevoit să o întrețină, pentru că Ecaterina stătea ilegal în România și nu se putea angaja. După opt luni, ea s-a autodenunțat, iar întoarsă în țara sa natală, timp de trei ani a renunțat complet la actorie, ocupându-se de o afacere cu țiglă metalică.

Ambiția de a reuși și în acest domeniu nou pentru ea a determinat-o să fie la înălțime în permanență. Și la propriu și la figurat, căci actrița a fost nevoită să se urce pe toate acoperișurile din Molodva.

A venit criza, iar drumul de antreprenor al Ecaterinei Ladin s-a oprit brusc, iar afacerea ei s-a destrămat. Însă cum niciodată o ușă nu se închide fără ca o alta să se dechidă în același timp, actrița a revenit pe scena teatrului. Momentul a coincis și cu castingul pentru rolul Dalidei din Las Fierbinți, pe care l-a și câștigat.

Dalida din Las Fierbinți are o poreclă de care nu poate să scape. Cum o strigă toți cunoscuții
Dalida din Las Fierbinți are o poreclă de care nu poate să scape. Cum o strigă toți cunoscuții

Cum o strigă cei dragi

Tot din copilărie, simpatica actriță a primit și o poreclă din partea celor dragi. Tatăl ei și-ar fi dorit să o cheme Tincuța, ca pe celebrul personaj din filmul ”Iancu Jianu, haiducul”. Însă la acea vreame, în Moldova nu i-a putut pune acest nume. Și dacă în buletin nu o chemă așa, familia ei o strigă Tincuța.

Urmăriți Impact.ro și pe