Dacia Sandero, schimbare majoră. Modelul de mare succes intră într-o nouă eră

Stan Filon 24.10.2022, 14:29
Dacia Sandero, schimbare majoră. Modelul de mare succes intră într-o nouă eră

Modelul de mare succes al celor de la Dacia, Sandero, intră într-o nouă eră! Au apărut primele detalii legate de modificările pe care le va suferi modelul care a cunoscut un adevărat succes în Europa. Mai exact, se pare că Dacia vrea sa ofere inclusiv o versiune a Sandero 4 care să funcționeze și în baza unui motor electric!

Dacia Sandero, schimbare majoră

Așadar, schimbări importante la modelul Dacia Sandero! Fanii acestui model de autoturism vor beneficia inclusiv de un motor electric! Dacia Sandero 4 va fi oferită in continuare cu un motor pe benzină, cel mai probabil, însă se va inspira de la Renault 5 când vine vorba despre hibridizare. Este următorul pas spre modelul full electric.

Porivit managerului general al Dacia, Denis Le Vot, Sandero 4 ar urma să fie lansata în a doua parte a acestui deceniu, și va avea un motor electric ePT-100 kW, la fel ca Renault 4 și Renault 5.

Dacia Sandero, schimbare majora
Dacia Sandero, schimbare majora

Când se lansează Sandero hibrid

Mai exact, Sandero 4 ar putea fi disponibilă într-o versiune nouă din 2027, când se va face trecerea la Euro 7 pentru mașinile noi lansate în Europa. Asta înseamnă că va fi lansată pe piață cu un nou motor, probabil unul de 1.2 litri, care va funcționa și cu GPL. Este posibilă atunci și lansarea unei versiuni mild-hibryd a DACIA Sandero 4, mai ales că acest motor este folosit deja pe unele mașini ale Renault, și ar urma să fie integrat în Clio 6 din 2026.

Dacia Sandero 4 va face trecerea la versiunea hibridă și apoi la electrică, mai târziu decât Jogger (2023), sau chiar Duster 3, iar asta deoarece o versiune hibridă a SUV-ului este așteptată undeva prin anul 2025.

Conducerea Dacia este dispusă să aducă aceste modificări modelului Sandero, deoarece a înregistrat vânzări record în Europa, iar cumpărătorii s-au declarat foarte mulțumiți cu achizițiile lor. Dacă Sandero s-a vândut ca pâinea caldă, nu se tie ce se va întâmpla cu modelul Logan, care a înregistrat o scădere a vânzărilor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...