Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Europa în luna aprilie. În ce țări s-a vândut mașina cel mai bine

Ana-Maria Tudor 30.05.2023, 08:04
Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Europa în luna aprilie. În ce țări s-a vândut mașina cel mai bine

Dacia Sandero, cunoscută pentru raportul său calitate-preț excelent, a obținut un succes notabil în luna aprilie în Europa, conform raportului publicat de compania de consultanță JATO Dynamics. Potrivit acestuia, compania a vândut 18.659 de exemplare în luna aprilie, înregistrând o creștere semnificativă de 44% în comparație cu perioada similară a anului precedent.

Sandero cea mai vândută mașină

Cum arata noua Dacia Sandero

Aceste cifre impresionante demonstrează popularitatea și atractivitatea modelului Sandero pe piața europeană. Dacia a reușit să atragă atenția consumatorilor prin oferirea unui automobil accesibil, fiabil și cu caracteristici solide. Sandero a devenit o opțiune preferată pentru mulți clienți datorită prețului competitiv, costurilor reduse de întreținere și eficienței în utilizare. Potrivit datelor publicate de JATO Dynamics, Dacia Sandero s-a clasat pe primul loc în topul vânzărilor de mașini în luna aprilie în Belgia și Irlanda, iar în Spania și Portugalia s-a situat pe locul al doilea. Aceste performanțe sunt cu atât mai remarcabile având în vedere că Sandero este un model de autoturism cu un preț accesibil.

În Belgia și Irlanda, Dacia Sandero a reușit să cucerească prima poziție în clasamentul vânzărilor de mașini în luna aprilie, confirmând astfel popularitatea și cererea în creștere pentru acest model. La nivelul întregii Europe, Sandero a reușit să se impună ca lider al vânzărilor, datorită calității sale, prețului competitiv și costurilor reduse de întreținere.

Pe locul al doilea în clasamentul european al vânzărilor în luna aprilie se situează Volkswagen T-Roc, care a înregistrat 16.746 de unități vândute, în creștere cu 19%. În plus, podiumul vânzărilor din luna aprilie este completat și de Opel Corsa, care a înregistrat 16.578 de unități vândute, într-o creștere semnificativă de 40%.

Ce mașini se mai află în topul vânzărilor

În clasamentul vânzărilor din luna aprilie, modelul Dacia Duster s-a situat pe locul al nouălea, înregistrând 12.953 de unități vândute, ceea ce reprezintă o creștere de 38%. Aceste cifre demonstrează continuarea succesului și popularității acestui SUV compact în Europa. De asemenea, Ford Puma, un model produs la fabrica din Craiova, a ocupat locul al 13-lea în clasamentul vânzărilor din luna aprilie, cu un total de 11.655 de unități vândute. Cu toate că acesta a înregistrat o scădere de 8% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. Însă, încă rămâne unul dintre modelele apreciate de către consumatori. În clasamentul vânzărilor lunii aprilie, Dacia s-a situat pe locul al 11-lea, înregistrând un total de 44.064 de unități vândute, ceea ce reprezintă o creștere de 44%. Pe de altă parte, Ford s-a clasat pe locul al 10-lea în top 25, cu un total de 44.498 de mașini vândute, înregistrând o creștere de 3%.

În ceea ce privește clasamentul pe mărci, Volkswagen a ocupat prima poziție, fiind urmată de Audi și Toyota, care s-au situat pe locurile al doilea, respectiv al treilea. Aceste mărci consacrate și-au menținut popularitatea și au continuat să atragă consumatorii cu modelele diverse.

Urmăriți Impact.ro și pe