Dacia lansează primul ei model de mașină electrică. Cât va costa autoturismul

Diana Radu 03.03.2020, 09:02
Dacia lansează primul ei model de mașină electrică. Cât va costa autoturismul

Veste bună pentru fanii Dacia! Compania lansează marți, 3 februarie primul model de mașină electrică. Anunțul a oficial a fost făcut printr-o postare pe Facebook, care anunță că ”„r-EV-oluția Dacia începe mâine”. Cum arată noul autoturism și la ce valoare se ridică prețul acestuia?

Dacia lansează primul ei model de mașină electrică

Reprezentanții companiei Dacia au anunțat în urmă cu aproximativ două săptămâni că urmează să prezinte, noul model de mașină electrică. Mai mult, aceștia au vorbit despre o premieră mondială, deoarece noul model de mașină electrică este destinată 100% pentru circulația în oraș. În plus, autoturismul ar avea și un preț accesibil.

Inițial, prezentarea ar fi trebuit să aibă loc în cadrul Salonului auto de la Geneva, însă evenimentul a fost anulat din cauza virusului care se răspândește în toată lumea. Momentan, nu se știe exact când va fi reprogramată prezentarea și unde se va ține.

dacia, masina electrica, pret, model
Dacia lansează primul ei model de mașină electrică

Cei mai mulți speculează că Dacia ar fi adaptat modelul Renault K-ZE, lansat în China în septembrie 2018 în cadrul Salonului Auto de la Paris. Prețul autovehiculului s-ar putea situa între 15.000 și 20.000 de euro. Producția estimată este de 50.000 de unităţi. Altfel spus, Dacia ar produce anul mașini electrice de un miliard de euro, potrivit Mediafax.

Numele celebrei mărci, Dacia, își are originea în numele ținutului strămoșilor noștri. Compania a luat naștere din dorința de pune la dispoziție românilor o gamă largă de automobile de familie moderne și robuste. Astfel, între 1970 și 1980, Dacia a dezvoltat o gamă largă de autovehicule de persoane şi utilitare. De atunci, compania a continuat producția autohtonă de mașini derivate din gama Renault 12. În anul 1995 Dacia a lansat primul autoturism 100%  conceput de inginerii români și anume Dacia Nova.

În 1998, Dacia a aniversat trei decenii de la lansarea primului automobil Dacia și în același an întreprinderea a obţinut Certificatului de Atestare a Implementării Sistemului Calităţii ISO 9001.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI