Cutremurele se țin lanț în zona Olteniei. Cinci seisme, raportate azi-noapte la un interval de numai trei ore. Ce magnitudine maximă au înregistrat

Badea Violeta 16.02.2023, 10:28
Cutremurele se țin lanț în zona Olteniei. Cinci seisme, raportate azi-noapte la un interval de numai trei ore. Ce magnitudine maximă au înregistrat

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter a avut loc, joi dimineața, la ora 04:29, în județul Gorj, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Este al cincilea, într-un interval de doar trei ore. Iată ce seism a înregistrat cea mai mare magnitudine!

Val de cutremure în Gorj. Județul a fost zguduit de cinci ori într-un interval de doar trei ore

Localnicii din Gorj nu mai au liniște. Nu mai puțin de cinci seisme s-au produs, în noaptea de miercuri spre joi, în județul lor. Primul cutremur a avut loc la ora 01:20.

Acesta a avut o magnitudine de 2,3 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 6,3 km. Ulterior, la distanță de doar nouă minute, un alt seism a zguduit Gorjul. Acesta a avut o magnitudine de 2,1 și s-a produs la o adâncime de 3 km.

Al treilea cutremur s-a înregistrat la ora 02:14. Acesta a avut o magnitudine de 2,6 grade și s-a produs tot la o adâncime mică. Ulterior, a urmat cel de-al patrulea seism, care a fost, de altfel, şi cel mai mare puternic dintre cele cinci.

Acesta s-a înregistrat la 03:07 și s-a produs la o adâncime de 10.8 km. Cutremurul a avut o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter. Ultimul seism a avut loc la 04:29, la o adâncime de 7,3 km. Acesta a avut o magnitudine de 3,4.

Citește și Cât de puternic ar putea fi viitorul cutremur major din România. Seismologii estimează o magnitudine mai mare decât cea din Turcia!

Cum știi când vine cutremurul
Val de cutremure in Gorj

Cutremurul de marți, de 5,7 grade, cel mai puternic din România din ultimii 5 ani

Marți, pe data de 14 februarie, s-a produs un cutremur puternic în județul Gorj. Acesta a avut o magnitudine de 5,7 pe scara Richter și a fost resimțit în mai multe orașe.

Potrivit specialiștilor, acest seism a fost cel mai puternic din România, vorbim de ultimii cinci ani. De altfel, acesta a produs și pagube importante în Târgu Jiu, unde mai multe clădiri au fost avariate. În plus, mai multe persoane au fost rănite, după cum au anunțat autoritățile.

Citește și Veste îngrijorătoare cu privire la Barajul de la Lacul Morii. Poate să cedeze la un cutremur puternic și să inunde Bucureștiul!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...