Cutremur puternic în România! Ce magnitudine a avut și în ce zone din țară s-a resimțit

Iancu Andreea / 02.06.2020, 14:47
Cutremur puternic în România! Ce magnitudine a avut și în ce zone din țară s-a resimțit

Activitatea seismică din România a început să capete proporții tot mai semnificative, de vreme ce un nou cutremur a avut loc pe teritoriul țării. Astăzi, magnitudinea mișcării pământului a fost una care s-a resimțit în mai multe zone ale României, potrivit specialiștilor.

Cutremur puternic în zona Vrancea

Conform specialiștilor de la Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), astăzi, 02.06.2020, a fost înregistrat un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, Covasna. Seismul a avut loc la ora 14:12, situându-se la o adâncime de 117 kilometri. Potrivit acelorași specialiști, acest tip de cutremur este unul de intensitate medie. Cu toate acestea el s-a simțit în mai multe zone ale țării.

Unde s-a resimțit cutremurul Foto - stirileprotv.ro
Unde s-a resimțit cutremurul
Foto – stirileprotv.ro

Care sunt regiunile unde a fost resimțit cutremurul

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 62km E de Braşov, 95km N de Ploieşti, 97km SV de Bacău, 134km V de Galaşi, 136km NV de Brăilă, 150km N de Bucureşti, 156km NE de Piteşti, 173km E de Sibiu, 181km SV de Iaşi, 214km N de Ruse.

Totodată, autoritățile de la ISU îndeamnă românii la calm și la vigilență.

PĂSTRAȚI-VĂ CALMUL! FIȚI PREGĂTIȚI PENTRU REPLICI!, avertizează specialiștii ISU.

Evenimentul seismic de astăzi nu este unul neobișnuit în această perioadă. Tot de pe site-ul oficial al INFP aflăm că și ieri, 01.06.2020, un alt cutremur cu magnitudinea de 2,8 s-a produs în zona seismică Vrancea, la Buzău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI