Cutremur în România, vineri dimineață. Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut

Badea Violeta, Radu Constantin 28.04.2023, 08:46
Cutremur în România, vineri dimineață. Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut

În dimineața zilei de vineri, 28 aprilie, pământul s-a cutremurat, din nou, în țara noastră, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc în jurul orei 6:13 minute, în județul Buzău. Iată ce magnitudine a avut!

Pământul s-a cutremurat, din nou, în România

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 6:13 minute, ora locală, a avut nou un seism în țara noastră, zona seismică fiind Vrancea, după cum anunță reprezentanții INFP.

Potrivit datelor furnizate, cutremurul a fost unul slab, având o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter. El s-a produs la o adâncime de 142 km și a fost resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 55 km NV de Buzău, 59 km SE de Sfântu-Gheorghe, 60 km E de Brașov, 68 km V de Focșani, 68 km NE de Ploiești, 96 km NE de Târgoviște.

„În ziua de 28 aprilie 2023 la ora 06:13:32 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 142km”, au transmis seismologii.

Citește și Gheorghe Mărmureanu îi sfătuiește pe români cum să-și salveze viața în cazul unui cutremur pe timpul nopții. Avertismentul pentru constructorii din România EXCLUSIV!

Cutremur în România

Cutremur în Grecia

Nu doar România s-a zguduit, ci și Grecia, o țară extrem de îndrăgită de conaționalii noștri, mulți dintre ei petrecându-și concediile acolo. Un cutremur destul de puternic a avut loc în acest stat în noaptea de miercuri, 26 aprilie, spre joi, 27 aprilie.

Seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter și a fost resimțit cel mai puternic în partea de sud a acestei țări. El s-a produs la o adâncime de circa 120 de kilometri, iar epicentul a fost raportat la aproximativ 19 kilometri sud de insula grecească Astypálaia, potrivit datelor furnizate de către earthquake.usgs.gov.

Un alt cutremur s-a produs și pe data de 13 aprilie, de această dată în largul coastei e la Oceanul Pacific a British Columbia, în vestul Canadei, a transmis Institutul american de geofizică USGS.

Seismul a avut o intensitate de 6 grade și s-a produs la ora locală 8:55 (18:55, ora României), la peste 250 de kilometri vest de Port McNeill, situat pe Insula Vancouver, la o adâncime de 7,3 kilometri. Din fericire, nu au fost raportate pagube materiale. De asemenea, nu au fost găsite victime.

„Nu ne aşteptăm să aibă loc un tsunami, penru că nu am primit un avertisment în acest sens. Ceva care se apropie de magnitudinea 6 este un pic cam neobişnuit, dar nu există motive de îngrijorare”, a precizat un seismolog de la Séismes Canada, Brindley Smith, potrivit AFP.

Citește și Un cutremur puternic a lovit Grecia. Mulți români merg aici în vacanță!

Compoziție Foto: Tomulescu Narcisa

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...