Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Câte grade a avut seismul

Badea Violeta 19.05.2022, 20:00
Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Câte grade a avut seismul

România s-a zduguit, din nou, în urmă cu puțin timp. Astăzi, 19 mai, a avut loc un seism în țara noastră, în județul Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la ora 17:43, la o adâncime de 131 de kilometri. Iată câte grade a avut!

Un nou cutremur în România

Ziua și cutremurul în România. Un nou seism s-a înregistrat astăzi, 19 mai, în județul Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter a avut loc, la o adâncime de 131 de kilometri, potrivit datelor oficiale transmise de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 17:43, în apropierea orașelor Brașov (85 km), Bacău (96 km), Ploiești (100 km), Galați (109 km), Brăila (111 km), București (149 km).

Sase cutremure intr-o singura zi, in Romania
Un nou cutremur a avut loc in Romania

Val de seisme în România

În ultima perioadă, țara noastră a fost zdruncinată de mai multe cutremure, dar niciunul nu a fost atât de mare încât să producă panică. Chiar ieri, 18 mai, a avut loc un alt seism tot de 3,2 grade pe scara Richter.

Acesta s-a produs la ora 17:16, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri, în apropierea orașelor Brașov – 51 km, Ploiești – 60 km, București – 116cutremur km, Pitești – 127 km și Bacău – 132 km, conform datelor oficiale.

Ce spun specialistii despre posibilitatea producerii unui cutremur mare

Au trecut 45 de ani de la cutremurul care a băgat spaima în români. Pe data de 4 martie 1977 s-a produs un seism cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter care a provocat decesul a mii de oameni.

Seismul a durat 56 de secunde, timp în care a făcut prăpăd în Capitală, dar și în alte orașe importante din țară. Ce spun specialiștii despre posibilitatea producerii unui nou cutremur mare.

„Activitatea seismică de la noi este absolut normală momentan, eu mă ocup și am analizat cutremurele care au avut loc încă de la 1.700 și pot să vă spun că suntem departe de un cutremur mare.

Zona Vrancea are o particularitate, sunt cutremure adânci aici, așa cum a avut loc și în 1.802. Atunci, cutremurul produs în Vrancea s-a simțit de la Moscova și până la Cairo, dar nu a murit nimeni în România, spre exemplu”, a declarat, pentru impact.ro, seismologul Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...