Curs valutar BNR 30 noiembrie și 1 decembrie. Ce au anunțat oficialii BNR legat de valorile euro și dolar

Iancu Andreea / 30.11.2020, 11:19
Curs valutar BNR 30 noiembrie și 1 decembrie. Ce au anunțat oficialii BNR legat de valorile euro și dolar

În mod normal, cursul valutar este actualizat zilnic, în jurul orei 13.00. Totuși, datele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt anunțate ca fiind unele speciale. Banca Națională a României (BNR) a anunțat ce se întâmplă cu valorile de la începutul acestei săptămâni și ce curs valutar este disponibil în următoarele zile.

Curs BNR, 30 noiembrie 2020 – 1 decembrie 2020

Banca Națională a României emite în fiecare zi de luni până vineri noile cotații ale celor 32 de monede existente. Astfel, cele mai utilizate monede din România, respectiv Euro, Dolar, Liră sterlină și Francul elvețian și valorile acestora sunt prezentate zilnic, cu excepția weekendului, în cursul BNR. Totuși, având în vedere că datele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt considerate sărbători legale, BNR a anunțat că pentru astăzi nu vor fi disponibile actualizările cursului. Astfel, cursul valutar va fi reluat începând din 2 decembrie.

Totuși, noi vom face o retrospectivă a valorilor precedente anunțate de BNR pentru cele mai importante monede, alături de procentele pe care le-a înregistrat indicele ROBOR în ultima perioadă.

Curs valutar BNR pentru ziua de luni, 30 noiembrie și marți, 1 decembrie foto - Pexels
Curs valutar BNR pentru ziua de luni, 30 noiembrie și marți, 1 decembrie
foto – Pexels

Curs valutar BNR. Care sunt cele mai recente valori

Românii care au credite la bănci obișnuiesc să consulte valorile indicelui ROBOR. Cea mai recentă actualizare a Băncii Naționale a României anunța faptul că indicele ROBOR calculat la 3 luni se menține la valoarea de 2.04%. Pe de altă parte, ROBOR calculat la 6 luni înregistra o scădere pe 27 noiembrie, când era anunțat un procent de 2.1%, în timp ce cel calculat la 12 luni scădea până la valoarea de 2.13%.

În privința valorilor principalelor monede, cursul de vineri, 27 noiembrie, înregistra o scădere a monedei euro. Astfel, aceasta ajungea la valorea de 4.8735 lei, după o depreciere de -0.0003 lei. De asemenea, în cazul cursului valutar pentru dolar, valorile arată, de asemenea, o scădere. Moneda americană atingea 4.0875 lei, în urma unei deprecieri de -0.0047 lei.

Pe de altă parte, lira sterlină se afla pe un trend descendent la ultima raportare a Băncii Naționale a României. Moneda britanică valora 5.4471 lei, după o depreciere de – 0.0150 lei. Totodată, o altă monedă importantă, francul elvețian, anunță valori pozitive. La cele mai recente cursuri valutare, BNR anunța cifre mai mari în fiecare zi. Astfel, moneda elvețiană se aprecia pe 27 noiembrie cu +0.0039 lei, ajungând să valoreze 4.5081 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI