Cură de slăbire din bătrâni. Așa scăpau bunicile noastre de kilogramele în plus

Stan Filon 05.06.2023, 18:24
Cură de slăbire din bătrâni. Așa scăpau bunicile noastre de kilogramele în plus

Chiar dacă pare un subiect de actualitate, trebuie să știți că și bătrânii noștri țineau cure de slăbire. Bunicile noastre nu erau foarte atente la greutate, însă și pe atunci erau standarde de frumusețe la care toate femeile tindeau. Când doreau să slăbească, femeile aveau secrete păstrate de sute de ani cu care ajungeau la greutatea dorită.

Cură de slăbire din bătrâni

Așadar curele de slăbire nu sunt un subiect de care s-a auzit doar în ultimii ani. Femeile, în special, apelau la cure de slăbire și în urmă cu zeci sau chiar sute de ani, atunci când vedeau că au luat proporții ori când soții lor le atrăgeau atenția.

Ei bine, bătrânii noștri apelau la secrete păstrate de generații în familiile românilor. Știau exact ce să mănânce și cum să mănânce pentru a pierde în greutate. La fel ca în zilele noastre, unele reușeau, altele mai încercau, dar nu se dădeau bătute. Iată câteva sfaturi și rețete de slăbit de la bunicii noștri.

Cura de slabire din batrani. Asa scapau bunicile noastre de kilogramele in plus
Cura de slabire din batrani. Asa scapau bunicile noastre de kilogramele in plus

Secretele bunicilor

Aceștiau spuneau că se slăbește cel mai bine când se evită grăsimile, dulciurile, băuturile alcoolice, făinoasele, sarea, dar și sosurile. Este bine să introducem în meniul nostru salate de zarzavat și supe de legume. În plus, respectarea unui program de masă, orele fixe ajută organismul să se obișnuiască mai usor cu noua rutina, astfel nu va mai stoca grăsimile, știind orele exacte pentru energia primită. În plus, aceștia știau că masa trebuie să dureze mai mult timp, deoarece fiecare îmbucătură trebuie mestecată de cel puțin 38 de ori.

O rețetă excelentă pentru slăbit era cura cu mere. Se mânca 1 kg de mere pe zi, fără alte alimente. Se ținea 3 zile cu pauza și se revenea până la pierderea kilogramelor dorite. Se făcea cură cu struguri, se consuma 1-2 kg de struguri pe zi, 2 zile/săptămână. Se bea suc de agurida, câte 100 de ml pe zi. Se făcea o rețetă simplă cu oțet de mere, se puneau 2 lingurițe la un pahar de apă, de trei ori pe zi și se bea în timpul meselor.

Se beau 2-3 ceaiuri pe zi din următoarele amestecuri: frunze de mur, păpadie, pelin, pătlagina, tintaura; matase de porumb, soc, coada-calului, papadie, crusin, mesteacan; 1 lingurita de alte+1lingurita de crusin+1 lingurita de anason verde. Se mai poate bea ceai de cretisoara, infuzie de soc, paducel, afin, nalba de padure, infuzie de anghinare, urzica, unguras, iar pierderea în greutate nu va mai fi o problemă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...