Cum vor petrece românii Sărbătorile. Adrian Marinescu a spus clar

Badea Violeta 26.11.2021, 08:35
Cum vor petrece românii Sărbătorile. Adrian Marinescu a spus clar

Directorul medical al Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, le transmite un mesaj românilor. După ce a analizat situația epidemiologică din ultima vreme, medicul a venit cu previziuni despre perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta a anunțat ce va urma în țara noastră, în săptămânile următoare.

Adrian Marinescu, mesaj de ultimă oră pentru români

Directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală face previziuni optimiste cu privire la perioada sărbătorilor de iarnă, în ceea ce privește pandemia și valul al patrulea.

Adrian Marinescu îi liniștește pe români, transmiţându-le că situația epidemiologică este una echilibrată, astfel că oamenii vor avea parte de liniște, în perioada următoare.

Cu toate acestea, medicul avertizează că pandemia nu s-a încheiat. El a precizat că este important să rămânem prudenți în continuare și să ne protejăm.

„În momentul de față lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună. Numai că nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo.

E clar că vom avea sărbători liniștite, este un lucru cert pentru noi toți, dar contează ce va fi pe urmă.

Și eu sper că în afară de faptul că vom crește vaccinarea – tot sper că vom crește vaccinarea în intervalul acesta de timp – sper să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut”, a spus directorul medical al Institutului Matei Balș.

Adrian Marinescu doctor
Adrian Marinescu 

Situația Covid-19 în România

Adrian Marinescu atrage atenția că vaccinul rămâne în prezent singura opțiune pentru stoparea pandemiei de coronavirus. Autoritățile au emis joi, 25 noiembrie, noua situație privind evoluția cazurilor de covid din România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.104 de noi cazuri de covid.

Până pe data de 25 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate nu mai puțin de 1.771.887 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (Covid – 19), dintre care 10.196 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

De asemenea, un număr de 1.663.637 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, autoritățile au informat că au fost înregistrate 2.104 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 40 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până pe data de 25 noiembrie, 55.829 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...