Cum voia un ucrainean să treacă granița în România. Ce animale avea ascunse în mașină

Badea Violeta 16.12.2021, 17:12
Cum voia un ucrainean să treacă granița în România. Ce animale avea ascunse în mașină

Decoperire incredibilă făcută de mai mulți polițiști de frontieră și lucrători vamali la Punctul de Trecere a Frontierei Siret! Aceștia au găsit asupra unui cetățean ucrainean o sumă importantă de bani pe care nu o declarase anterior controlului de frontieră, dar și mai multe animale ascunse într-un compartiment secret al mașinii. Iată cu ce viețuitoare voia bărbatul să treacă granița în România!

Un ucrainean a vrut să treacă granița în România cu mai multe animale ascunse în mașină

Un bărbat din Ucraina, în vârstă de 39 de ani, a vrut să treacă granița în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Din păcate pentru el, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au observat că acesta transporta o valiză suspectă.

În interiorul acesteia, autoritățile au descoprit peste 20.000 de dolari. Mai mult, ucraineanul avea și 20 de pisici de rasă ascunse într-un compartiment secret al mașinii. Precizăm că prețul unui astfel de exemplar din aceasta rasă este de 500 de dolari.

„Marţi, 14 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în România, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina, cetăţeanul ucrainean V.M., în vârstă de 39 de ani.

La controlul de frontieră, efectuat de poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrătorii vamali, în bagajele personale ale şoferului a fost descoperită suma de 21.940 dolari USA, sumă pe care cetăţeanul ucrainean nu a declarat-o autorităţilor competente.

În consecinţă, suma de bani a fost reţinută de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Siret, care l-au şi sancţionat contravenţional pe şofer în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Fontieră.

Un ucrainean a vrut sa intre în Romania cu 20 de pisici de rasa ascunse in masina
Un ucrainean a vrut sa intre în Romania cu 20 de pisici de rasa ascunse in masina

Care era destinația finală a ucraineanului

Bărbatul intenționa să tranziteze țara noastră, urmând ca destinația finală să fie Turcia, potrivit unor surse adevărul.ro.

În cele din urmă, cetățeanului ucrainean i-a fost confiscată suma de bani de lucrătorii din cadrul Biroului Vamal Siret, care l-au și sancționat contravențional pe șofer, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Însă, pisicile nu au fost reținute.

În schimb, bărbatului nu i s-a permis intrarea în țară. De asemenea, acesta va avea interdicție de a intra pe teritoriul României pentru următorii cinci ani.

Urmăriți Impact.ro și pe