Cum va fi vremea la mare până la sfârșitul lunii iulie, în cele mai importante stațiuni

Elena Avramescu, Diana Timișoreanu 28.06.2021, 15:08
Cum va fi vremea la mare până la sfârșitul lunii iulie, în cele mai importante stațiuni

Vremea la mare până la sfârșitul lunii iulie. Vești noi de la ANM. Se pare că vremea continuă să fie călduroasă, săptămâna aceasta, în toată ţara, însă, pe litoral, situația stă puțin diferit, asta deoarece briza face mai uşor de suportat arşiţa. Meteorologii au anunțat temperaturi ridicate, dar şi disconfort termic, însă la sfârşitul săptămânii revin furtunile, astfel că se mai răcoreşte.

Vremea la mare până la sfârșitul lunii iulie

Astfel, Centrul european pentru prognoze pe durată medie de la Reading (Marea Britanie) notează că şi valorile termice din timpul nopţii vor fi ridicate, în jur de 20 de grade Celsius, iar probabilitatea unor averse la mare şi pe teritoriul Dobrogei este mai ridicată la data de 21 iulie.

Luni, 28 iunie, la Constanţa, cerul va fi senin iar vântul va sufla slab, dinspre nord-est. Maxima termică va atinge 26 de grade Celsius, iar peste noapte va fi din nou cer senin. Temperatur înregistrată va fi de minimum 21 de grade. Marţi şi miercuri, 29 şi 30 iunie, va fi puţin mai cald, cu valori termice cuprinse între 22 şi 27 de grade, iar joi vor fi din nou 28 de grade, cu soare fără nori.

Situația se schimbă vineri, când valorile termice încep să scadă până spre 23 de grade, fiind aşteptate chiar averse însoţite de furtuni cu fulgere. Vor fi semnalate și ploi în decursul zilei de sâmbătă, 3 iulie, atât ziua, cât şi noaptea. Duminică, temperaturile vor creşte iar până la 25 de grade, însă tot este posibil să mai apară câteva ploi de scurtă durată.

Vremea la mare pana la sfarsitul lunii iulieac
Vremea la mare

Vremea Mangalia

În Mangalia, temperaturile vor fi similare cu cele din Constanţa, ba chiar cu un grad sau două în plus. Vor fi prezenți și câțiva nori în data de 21 iulie, marţi şi e posibil ca soarele să fie acoperit de nori și în 20 şi 27 iulie. În rest, cerul se va menține senin. Noaptea, temperaturile se vor situa între 18 şi 21 de grade, un pic mai scăzute în datele de 22, 27, 29 şi 30 iulie, când pot să coboare până la 13 – 14 grade Celsius.

Vremea Tulcea

În Tulcea, temperaturile vor fi cu câteva grade mai ridicate decât cele din sud. Astfel că maximele depăşesc 34 de grade în mai multe zile, iar norii vor fi prezenți doar în 20 şi 21 iulie, când se vor înregistra 29 de grade. În ziua de 27 iulie sunt posibile averse sau o furtună, dar temperatura tot va ajunge la 34 de grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...