Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Veştile nu sunt deloc bune  

Ana Anitoiu 18.05.2021, 15:35
Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Veştile nu sunt deloc bune  

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Veştile nu sunt deloc bune pentru unii dintre români, în timp ce alții își pot face planuri să petreacă timp în aer liber.

ANM: Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Care dintre români au ghinion

Potrivit meteorologilor, în săptămâna aflată în curs, 17 – 24 mai, este ceva mai frig decât ar trebui să fie în această perioadă a anului, în toată țara, dar în special în regiunile intracarpatice, unde sunt așteptate și ploi, îndeosebi în zona Munților Apuseni, dar și local în zona Deltei Dunării.

Apoi, în săptămâna 24 – 31 mai, vremea va continua să fie mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă, în regiunile vestice, nordice și centrale. În restul țării, românii se vor bucura de temperaturi apropiate de cele specifice intervalului. Ploile vor lipsi local în sud-vest și la munte.

Cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani. Vestile nu sunt deloc bune
O persoana cu o umbrela, in ploaie

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. A doua parte a intervalului

În săptămâna 31 mai – 7 iunie, românii care locuiesc în regiunile nordice ale țării se vor confrunta cu temperaturi ale aerului puțin mai mici față de cele normale pentru această perioadă. În restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice intervalului menționat. Ploile vor fi mai degrabă absente local în zonele montane din jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de normalul perioadei.

În ultima săptămână a intervalului pentru care ANM a emis prognoza meteo, 7 – 14 iunie, vremea va fi normală pentru cea de-a doua săptămână a verii, în toată țara. Totodată, au fost estimate cantități de precipitații apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului României.

Cum va fi vremea la munte

Românii care visează la o escapadă la munte în care să se poată bucura de temperaturi prietenoase mai trebuie să aștepte puțin. Potrivit prognozei emise de ANM, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi mai rece decât ar trebui, cu temperaturilor maxime de 6…12 grade, minime de 0…6 grade și valori uşor negative la altitudini mari. Se va încălzi abia după data de 23 mai când valorile termice vor urca la 8…16 grade în timpul zilei şi 2…8 grade pe parcursul nopții.

Conform ANM, în prima parte a intervalului prognozei și în special în prima săptămână este foarte posibil să plouă. Meteorologii au avertizat că în primele zile ale perioadei menționate vor fi şi averse de lapoviţă sau ninsoare, la altitudini în general de peste 1800 de metri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...