Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 20 februarie, plină de surprize

Stan Filon 07.02.2022, 19:05
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 20 februarie, plină de surprize

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 7-20 februarie 2022. Astfel, am aflat că în următoarele două săptămâni vremea va fluctua. În prima parte a intervalului temperaturile vor scădea în mare parte din ţară, iar precipitaţiile își vor face apariția aproape în fiecare zi, potrivit meteorologilor.

Prognoza meteo pentru perioada 7-20 februarie

Vremea în Banat

În primele două zile maxima nu va depăși 6 grade, apoi va crește semnificativ, astfel că, în 10 aprilie va atinge 12…13 grade. Va urma o răcorire a vremii, până în jurul datei de 14 aprilie, când media maximelor termice va fi de 7…8 grade. Prognoza meteo spune că până la sfârșitul intervalului se va încălzi din nou, temperaturile maxime urmând să atingă în medie aproximativ 10 grade. Temporar vor fi precipitații moderate cantitativ la începutul intervalului de prognoză și din nou, în general slabe și pe arii relativ restrânse, aproape în fiecare zi, după data de 11 februarie.

Prognoza meteo 7-20 februarie 2022 în Crişana

În prima perioadă, temperaturile maxime vor avea variații între 5 grade în primele două zile și 12 grade în data de 10 februarie. În cea de a doua săptămână, acestea vor crește ușor și treptat de la 6…7 grade la început, până spre 9…10 grade la finalul intervalului de prognoză. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo pentru perioada 7-20 februarie
Prognoza meteo pentru perioada 7-20 februarie

Prognoza meteo 7-20 februarie 2022 în Transilvania

În primele două zile ale perioadei 7-20 februarie, temperaturile vor scădea destul de mult, până la 2-3 grade Celisu, ca după aceea să înceapă să crească. În 10 și 11 februarie maximele vor atinge 9 grade. Va urma din nou o răcorire, proces ce se va încheia la începutul celei de a doua săptămâni, când maximele termice vor atinge în medie 4…5 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi lent, iar la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va atinge 7…8 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 7-20 februarie 2022 în Maramureş

Media temperaturilor maxime va avea variații între 3 grade în data de 8 februarie și 8 grade, în cea mai caldă perioadă a intervalului, 10-11 februarie. Minimele termice vor oscila în jurul pragului de îngheț în prima săptămână, iar în cea de a doua va fi mai rece, media acestora coborând până în jurul a -5…-4 grade, în intervalul 13…16 februarie. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 7-20 februarie 2022 în Moldova

Media temperaturilor maxime va scădea de la 9 grade în prima zi, până la 4…5 grade în cea de a doua, apoi va crește, astfel că, în 10 și 11 februarie se va situa în jurul a 11 grade. Va urma o răcorire, proces ce se va încheia la începutul celei de a doua săptămâni, când maximele termice vor atinge în medie 4…5 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi lent, iar la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va atinge 7…8 grade. Media minimelor termice va fi în general negativă și se va situa între -4 și 1 grad. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse la începutul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo 7-20 februarie 2022 în Dobrogea

Temperaturile maxime vor scădea ușor, de la 11 grade în prima zi, până la 6 grade în cea de a doua, apoi va crește, astfel că în jurul datei de 11 februarie va fi de 12 grade. Ulterior va scădea, spre 3…4 grade la începutul celei de a doua săptămâni, pentru ca în zilele care vor urma să crească din nou și să ajungă să atingă 8…9 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în data de 7 februarie și după data de 12 februarie.

Prognoza meteo 7-20 februarie 2022 în Muntenia

Temperaturile vor scădea de la 10 frade, în prima zi, la 5-6 grade în a doua zi, apoi vor crește treptat până la 14 grade, în ziua de 11 februarie. Vor urma trei zile în care valorile termice vor scădea cu aproximativ 8…9 grade, ulterior se va încălzi, media maximelor ajungând la finalul intervalului de prognoză până la 9…11 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în prima zi și din nou după data de 12 februarie.

Prognoza meteo 7-20 februarie 2022 în Oltenia

Și în Oltenia temperaturile vor oscila. Dacă în primele două zile acestea vor ajunge la 5-6 grade, după aceea se va încălzi și se va ajunge ca pe data de 14 grade Celsius. După data de 14 februarie acestea vor scădea din nou și vor ajunge la 6-7 grade. Finalul perioadei va aduce temperaturi de 10 grade Celsius. De asemenea este posibil să cadă precipitații în prima zi, dar și în perioada 13-16 februarie.

Vremea la munte

Valorie termice maxime vor avea variații pe întreaga perioadă prognozată. În general, maximele se vor situa între -4 și 2 grade, iar minimele între -10 și -4 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai însemnate la începutul intervalului prognozat e meteorologi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...