Cum va fi vremea în următoarea lună. Prognoza meteo nu arată deloc bine. Când vine primăvara, de fapt

Badea Violeta 14.03.2022, 07:48
Cum va fi vremea în următoarea lună. Prognoza meteo nu arată deloc bine. Când vine primăvara, de fapt

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au realizat prognoza meteo pentru perioada cuprinsă între 14 martie – 11 aprilie 2022. Află în continuare cum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni. Se pare că valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din calendar. Iată când vine primăvara, de fapt!

Prognoza meteo 14 martie – 11 aprilie 2022. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Specialiștii ANM ne aduc prognoza meteo pentru intervalul 14 martie – 11 aprilie 2022. Conform acestora, luna martie va continua cu temperaturi sub cele normale, specifice sezonului.

În schimb, aprilie vine cu vreme caldă, de primăvară. Ce valori termice se vor înregistra în următoarele patru săptămâni, în toate regiunile țării, puteți afla în continuarea acestui articol.

Meteorologii anuta vreme frumoasa pentru urmatoarele zile
Prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani

Prognoza meteo 14 martie – 21 martie 2022

În prima săptămână a intervalului menționat, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării, dar mai ales în zonele de sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, îndeosebi în zonele montane.

Prognoza meteo 21 martie – 28 martie 2022

În perioada aceasta, meteorologii anunță o temperatură medie a aerului, cu valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval. Acest lucru este valabil pentru majoritatea zonelor țării. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregului teritoriu, dar mai ales în zonele de munte.

Prognoza meteo 28 martie – 4 aprilie 2022

Pe tot parcursul acestei săptămâni, temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru aceast interval, în toate regiunile României. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în partea de sud-est a țării, iar în rest acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acestă dată din calendar.

Prognoza meteo 4 aprilie – 11 aprilie 2022

În acest interval, temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru aceast interval, pe întreg teritoriul țării. Conform meteorologilor, regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință deficitară în jumătatea nord-vestică a României, în timp ce în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.

Ce anunță meteorologii

Meteorologul Alina Şerban a dezvăluit temperaturile pentru săptămâna care urmează. Potrivit specialistului, românii se vor putea bucura de valori ridicate până marți, 15 martie, apoi un nou val de aer rece va traversa țara noastră.

„După o perioadă cu vreme deosebit de rece, chiar geroasă noaptea, cel puțin în jumătate de nord a teritoriului, temperaturi minime care au scăzut sub -10 grade până la -22, urmează o scurtă perioadă de încălzire”, a declarat meteorologul, la Antena 3.

„Acest lucru se întâmplă marţi, pentru că după mijlocul săptămânii care urmează, un nou front atmosferic rece va traversa teritoriul României şi va determina apariţia precipitaţiilor, din nou ninsori în zone montante şi centrale, şi mai puţin în celelalte regiuni, dar nu sunt excluse”, a mai spus Alina Şerban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...