Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo 29 august – 26 septembrie anunță de când încep ploile

Ioana Bucur 29.08.2022, 09:24
Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo 29 august – 26 septembrie anunță de când încep ploile

Doar câteva zile ne despart de prima zi de toamnă, ceea ce înseamnă că este momentul ideal să aflăm cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo 29 august – 26 septembrie anunță care vor fi temperaturile maxime în țară și când încep ploile. Ultimele zile de vară ne aduc din nou caniculă, în unele regiuni ale României. ANM a emis cod galben, până marți.

Prognoza meteo 29 august – 26 septembrie

Sezonul concediilor și vacanțelor școlare ajunge, oficial, la final, odată cu sfârșitul lunii august. Meteorologii au anunțat, recent, cum va fi vremea în luna septembrie.

Potrivit acestora, primele săptămâni de toamnă vor fi caracterizate prin temperaturi ridicate, care ar putea depăși mediile normale ale acestei perioade a anului, și ploi și furtuni în unele zone ale țării.

În săptămâna 29 august – 4 septembrie, termometrele vor arăta temperaturi mai mari decât mediile considerate normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, în restul teritoriilor, maximele încadrându-se în cele normale.

Vor fi maxime de 20 până la 34 de grade Celsius și va ploua întreaga săptămână.

De pe 5 până pe 11 septembrie, în toare zonele țării, temperaturile medii vor fi apropiate valorilor normale pentru începutul sezonului de toamnă, cu maxime cuprinse între 19 și 27 de grade. Va ploua de pe 9 până pe 11 septembrie în Transilvania și în Banat.

În perioada 12 – 18 septembrie, vremea se va încălzi ușor, mai ales în regiunile de est și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, mai cald în sud și în vest. În Transilvania și în Banat vor fi ploi și furtuni între 12 și 14 și pe 18 septembrie.

Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo 29 august - 26 septembrie anunță de când încep ploile

A patra săptămână analizată de meteorologi ar trebui să aducă temperaturi normale pentru această perioadă. În săptămâna 19 – 26 septembrie, termometrele vor măsura maxime de 19 până la 27 de grade. Vor fi ploi și furtuni în 19 și 22-23 septembrie, mai ales în Transilvania și Banat.

Cod galben de caniculă

Ultimele zile ale lunii august ne oferă o ultimă porție de caniculă. ANM a emis duminică dimineața, de la ora 10:00, o avertizare de tip cod galben ce va fi valabilă până marți, 30 august, și vizează aproape toate regiunile țării.

„Duminică (28 august) valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar luni (29 august) şi marţi (30 august) se va restrânge spre regiunile sudice şi estice.

Local în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 37 de grade”, au transmis meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...