Cum va fi vremea în luna august. Veştile nu sunt deloc bune

Badea Violeta, Alexandra Chiric 30.07.2021, 14:44
Cum va fi vremea în luna august. Veştile nu sunt deloc bune

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luna august. Ce valori caniculare neobișnuite se vor înregistra și care sunt regiunile vizate veți afla din materialul următor. Veştile nu sunt deloc bune!

Cum va fi vremea în luna august

Potrivit specialiștilor în meteorologie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pe tot parcursul lunii august, în majoritatea regiunilor din țara noastră.

Termometrele vor înregistra valori chiar și de 40 de grade, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în vestul ţării în prima săptămână din lună, apoi devin normale. Haideți să vedem cum va fi vremea în România, în următoarele săptămâni.

Cum va fi vremea in luna august
Cum va fi vremea in luna august
  • Săptămâna 2 – 9 august

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile din țara noastră, cu excepția zonelor sudice și sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

  • Săptămâna 9 – 16 august

În a doua săptămână a intervalului, vremea va fi caniculară, iar temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării. În regiunile sud-vestice se vorînregistra valori care pot depăși chiar și 40 de grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

  • Săptămâna 16 – 23 august

În intervalul 16 – 23 august, vremea se va menține caniculară. Meteorologii ANM anunță temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. Ne vom topi iarăși din cauza caniculei, disconfortul termic va fi accentuat, iar mercurul din termometre va depăși lejer chiar şi valoarea de 40 de grade Celsius.

Specialiștii spun că urmează să ne confruntăm cu maxime neobișnuite pentru această perioadă. Temperaturile medii vor fi cu mult mai ridicate decât cele specifice pentru mijlocul lunii august, în special îaverizarea este valabilă pentru jumătatea sud-vestică a României.

În restul regiunilor, meteorologii anunță temperaturi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregului teritoriu.

  • Săptămâna 23 – 30 august

În ultima săptămână a intervalului, vremea se va menține deosebit de caldă. Conform specialiștilor ANM, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, acest lucru este valabil pentru jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații își vor face apariția doar izolat, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est. În restul zonelor, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acestă perioadă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...