Cum va fi vremea în iulie. Anunț important de la ANM

Raluca Alexe 30.06.2023, 12:55
Cum va fi vremea în iulie. Anunț important de la ANM

Meteorologii au emis prognoza pentru luna iulie. Perioada începe cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. La ce trebuie să avem grijă în luna lui Cuptor?

Cum va fi vremea în iulie

Prima săptămână din Iulie vine cu temperaturi medii ușor mai ridicate decât ar fi normal în estul țării. Următoarele săptămâni nu vor fi definite de vreme prea caldă decât ar fi normal, porivit anunțului făcut de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

În ultimele zile ale lunii iunie și primele ale lunii iulie va ploua mai mult în regiunile sud-estice. Prima săptămână din iulie, începând cu data de 3, vine cu temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice în zona de est a teritoriului. Precipitațiile vor apărea mai mult în nord-est și la munte.

Pentru săptămâna 10 – 17 iulie, sunt așteptate valori termice apropiate de cele normale pentru jumătatea lunii iulie. Media multianuală a temperaturilor pentru acest interval se situează în jurul valorii de 22 de grade Celsius în sud, sud-est și vestul extrem, în timp ce în restul regiunilor temperaturile medii sunt ușor mai scăzute, mai transmite ANM.

Meteorologii estimează că, în perioada 17-24 iulie, temperaturile medii se vor menține la nivelul obișnuit pentru perioada îm care ne aflăm. Temperaturile medii pentru a doua jumătate a lunii iulie se vor situa în jurul a 24 de grade Celsius în estul extrem și în zona litoralului. Precipitații însemnate cantitativ sunt așteptate tot în nord-vestul țării.

Urmăriți Impact.ro și pe