Cum va fi vremea de Florii, în România. Temperaturile o iau razna chiar înainte de Paște

Stan Filon 15.03.2023, 08:44
Cum va fi vremea de Florii, în România. Temperaturile o iau razna chiar înainte de Paște

S-a aflat cum va fi vremea de Florii, în România! Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna aprilie. Astfel am aflat că în săptămâna 03 aprilie-10 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în toată țara.

Cum va fi vremea de Florii, în România

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie. Meteorologii spun că temperaturile se vor situa peste media anuală, dar va ploua în unele regiuni ale țării.

Meteorologii anunță pentru săptămâna 13 martie-20 martie, valori termice uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Cum va fi vremea de Florii, in Romania
Cum va fi vremea de Florii, in Romania

Cum va fi vremea în săptămâna 20 martie-27 martie

În săptămâna 20 martie-27 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, însă cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a ţării, dar şi uşor deficitare în sud şi sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 27 martie-3 aprilie, vremea se menține călduroasă. Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Cum e vremea de Florii, așa va fi și de Paște

În săptămâna 03 aprilie-10 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Floriile cad anul acesta pe data de 9 aprilie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi unele mai ridicate decât în mod normal, pentru această perioadă a anului. Este posibil însă ca în mai multe regiuni din țară să plouă. Potrivit unei credințe populare, se spune că așa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște. Anul acesta, Paștele va fi sărbătorit pe data de 16 aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...