Cum va arăta noua Dacia SUV. Câte locuri va avea mașina

Cristian Cojocaru / 19.11.2020, 12:55
Cum va arăta noua Dacia SUV. Câte locuri va avea mașina

Dacia se pregătește de lansarea celui de-al doilea SUV. Acesta va înlocui Lodgy în familia de modele, fiind fabricat la Mioveni, alături de Duster și Sandero Stepway. Cum va arăta noua Dacia SUV dar și alte aspecte în cele ce urmează.

Noua Dacia SUV, mașină cu șapte locuri

Un nou model marca Dacia este așteptat să își facă apariția pe piață anul viitor, în 2021. Așa cum a fost denumit la un moment dat, Dacia Grand Duster va fi al doilea SUV al mărcii românești. Acesta va completa producția uzinei de la Mioveni, județul Argeș,  alături de celelalte modele precum Logan și nu numai. Anterior, reprezentanții Dacia anunțau că există posibilitate ca producția Sandero să fie mutată în Maroc, iar spațiul utilizat, să fie destinat producției altor modele.

Acum că noua Dacia SUV este confirmată, mașina care va avea șapte locuri, va fi produsă la uzina din România. Pentru că modelul Lodgy a dispărut din producția uzinei din Tanger, spațiul liber va fi ocupat de către Sandero. Astfel că, Dacia Grand Duster va putea fi asamblată, alături de Duster și Sandero Stepway, în uzina din Mioveni, potrivit profit.ro .

Noua Dacia SUV
Noua Dacia SUV

 

Jurnaliștii francezi vin cu mai multe detalii

Jurnaliștii francezi de la L’Argus, prevăd o prezentare a noului model vara următoare, iar producția se preconizează a începe în toamna lui 2021. Mașina va veni și sub versiunea cu șapte locuri. La tipul de motorizare este pregătită încă o noutate. Pe lângă motorizarea cu benzină, va fi disponbilă și motorizarea hibrid. Astfel că, noile E-Tech, reprezintă tehnologii introduse deja pe mașinile Renault, iar acestea ar putea fi acoperite de prețul de vânzare . Noul SUV Dacia, din punct de vedere al dimensiunilor, acestea pot fi  comparabile cu actualul Lodgy. Pe partea de design, se poate menționa că detaliile majoritatea detaliilor vor fi preluate de la Dacia Duster și de la noul Sandero Stepway. Dezvoltarea acestuia va avea loc pe noua CMF-B a grupului Dacia-Renault. Astfel, toate tehnologiile regăsite la Logan și Sandero, iar aici menționată fiind generația a treia, dar și tehnolgii noi, vor completa Noua Dacia SUV.  Un exemplu în acest sens, ar putea fi motoarele 1.3 TCe, motoare care nu sunt oferite pe familia Logan/Sandero.

Din punctul de vedere al prețului, noul SUV nu ar trebui sa fie mai scump decât actualele modele afllate pe piață. Totuși, acest lucru nu este sigur 100%, așa că rămâne de văzut finalitatea acestui aspect. Acesta, ar putea fi prezentată doar în mediul online, dacă va fi vorba de o prezentare. Și acest lucru este incert în momentul de față, având în vedere faptul că, la momentul actual, nici Dacia Logan 3 nu are programată o prezentare.

Dacia Grand Duster
Dacia Grand Duster
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI