Ce se întâmplă dacă folosești bicarbonat de sodiu pe post de balsam de rufe. Efectul e uimitor

Diana Radu 06.03.2020, 11:44
Ce se întâmplă dacă folosești bicarbonat de sodiu pe post de balsam de rufe. Efectul e uimitor
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil ce poate fi folosit inclusiv în loc de balsam de rufe. Această alternativă are mai multe beneficii, printre care faptul că este mult mai ieftin decât un balsam de rufe și are aceleași efecte. Ba mai mult, îmbunătățește performanța detergentului.

Bicarbonatul de sodiu acționează precum un balsam de rufe asupra hainelor

Acest ingredient natural are capacitea de a regla nivelului pH-ului din apă, astfel încât aceasta să nu fie prea acidă sau alcanină. În plus, adăugat în sertarul pentru detergent al mașinii în loc de balsam de rufe, bicarbonatul de sodiu lasă hainele moi și catifelate la atingere.

De asemenea, facilitează călcarea acestora. În acest sens, e nevoie să adăugi doar 1/2 cană cu bicarbonat de sodiu în loc de balsam de rufe. Un alt aspect important de precizat ar fi faptul că acționează precum un magnet, eliminând depozitele de minerale sau detergent din apă și prevenind acumularea acestora pe haine.

bicarbonat de sodiu, balsam de rufe, haine
Bicarbonatul de sodiu acționează precum un balsam de rufe asupra hainelor
Un alt efect al bicarbonatului de sodiu este acela că elimină mirosurile neplăcute din haine. De obicei aceste mirosuri sunt provocate de bacterii, însă la spălat acestea sunt eliminate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. În cazul mirosurilor puternice, precum cel de fum de țigară sau de transpirație, se folosește un amestec de apă cu bicarbonat de sodiu pentru a înmuia rufele.
Mai exact, se dizolvă o cană cu bicarbonat într-un lighean cu apă rece, după care se adaugă rufele care se lasă la înmuiat peste noapte. Următoarea zi, se introduc în mașina de spălat la un ciclu normal. Astfel, hainele tale vor mirosi din nou frumos. Înălbitorii pe bază de clor sunt folosiți adesea pentru a elimina mirosurile și murdărie de pe rufele albe. Dar dacă apa este prea acidă sau prea alcalină, înălbitorul are nevoie de ajutor pentru a funcția și mai eficient.
Urmăriți Impact.ro și pe