Cum te salvează regula celor 2 minute de la făcut curăţenie din greu. E atât de simplu!

Andra Daoud 16.02.2022, 13:57
Cum te salvează regula celor 2 minute de la făcut curăţenie din greu. E atât de simplu!

Curățenia este una dintre treburile casnice de care nu putem scăpa și căreia îi acordăm un interval semnificativ de timp, în fiecare săptămână. Fie că alegem să facem o curățenie generală, cu simț de răspundere, o dată pe săptămână, sau preferăm să ținem treburile din scurt și să curățăm casa la 2-3 zile, pentru a menține, un lucru este cert: dedicăm timp și efort îngrijirii locuinței, iar uneori acest lucru este epuizant.

Cum te salvează regula celor 2 minute de la făcut curățenie din greu

Mulți oameni preferă să lase toate treburile casnice care suportă amânare pentru ziua de curățenie generală. De exemplu, geamurile murdare, rufele care trebuie puse la spălat sau praful care trebuie șters – toate sunt lăsate pentru ziua de curățenie. Astfel se adună activități care sunt consumatoare de timp și de energie.

Vestea bună este că există un truc care vă poate salva de la făcut curățenie ore întregi la sfârșit de săptămână. Este regula celor 2 minute, pe care oricine o poate aplica în fiecare zi. Indiferent cât ați fi de ocupați, cu siguranță găsiți 2 minute pentru a vă dedica unei activități casnice. Regula este simplă: orice activitate care necesită mai puțin de 2 minute ar trebui făcută pe loc, nu amânată.

De exemplu: a șterge un geam murdar, a pune hainele la spălat, a curăța aragazul după ce ai gătit, a schimba așternuturile de pat, a șterge praful într-o cameră etc nu durează mai mult de câteva minute. Însă făcute pe parcursul unei săptămâni, nu se mai acumulează la final, când trebuie să faceți curățenie generală și nu mai devin epuizante.

Cum te salvează regula celor 2 minute de la făcut curăţenie din greu. E atât de simplu!
Treburile care nu durează mai mult de 2 minute ar trebui făcute pe loc, nu amânate

Trucuri care te ajută să faci curățenie mai ușor

Există o expresie care spune că mai greu decât să faci curățenie este să o menții. Și este cât se poate de adevărată. Odată curățată întreaga locuință, este dificil să menții ordinea, mai ales că sunt factori care nu țin de cum păstrăm noi, iar praful care se depune este doar un exemplu în acest sens. Însă, la lucrurile pe care le putem controla este bine să ne asigurăm că ordinea este menținută.

Gesturile mici fac diferența și vă ajută să păstrați curățenia mai mult timp. De exemplu, atunci când observați că s-a adunat praf, nisip sau țărână pe covorul de la intrare, măturați-l sau scuturați-l imediat, nu așteptați ziua de curățenie. Vă ia mai puțin de 2 minute și astfel evitați să luați mizeria pe picioare și să o împrăștiați prin toată casa.

 

Urmăriți Impact.ro și pe