Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să scapi de insectele din casă. Soluția minune

Diana Radu 11.12.2019, 16:03
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să scapi de insectele din casă. Soluția minune

Pentru mulți dintre noi insectele reprezintă o adevărată problemă. Fie că locuiești la bloc și insectele îți vin de la vecini, fie că locuiești la curte și acestea intră direct pe ușă atunci când o lași deschisă, pentru toți insectele sunt un factor de stres. Iată cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a scăpa de gândaci, de muște și de orice tip de insecte care te deranjează.

Bicarbonatul de sodiu, soluția minune anti-insecte. Cum îl folosești

De exemplu, probabil v-ați confruntat și voi la un moment dat cu gândacii de bucătărie. Ei bine, pe lângă faptul că aceștia sunt extrem de dezgutători sunt putători de numeroase boli și îți pot infesta alimentele, iar acest lucru este valabil pentru toate tipurile de insecte. În plus, odată ce ți-au invadat bucătăria este foarte greu să mai scapi de ei.

Cu toate că pe piață există o varietate largă de insecticide care pot omorî acești dăunători în doar câteva secunde trebuie să știi că produsele de acest fel sunt toxice și ne pot afecta sănătatea. În plus, nu sunt recomndate pentru persoanele care au animale de companie sau copii. În acest sens, cea mai bună alternativă este bicabonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de bicarbonat de sodiu cu o cană de zahăr, iar apoi să presari amestecul obținut prin toată casa. De ce zahăr? Ei bine, pentru că gândacii sunt atrași de zahăr, așa că vor mânca tot amestecul. Bulele de gaze ce se vor forma în interiorul corpului lor din cauza bicarbonatului de sodiu îi vor omorî.

Bicarbonat de sodiu, tantari
Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi și de țânțari

De asemenea, de ținut minte până vara viitoare este faptul că bicarbonatul de sodiu funcționează și împotriva celor mai enervante insecte de pe planetă – țânțarii. Pentru a le veni de hac ai nevoie de o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de ulei de măsline și cinci linguri de oțet de mere. După ce ai amestecat aceste ingrediente pe care sigur le ai în bucătărie, pune amestecul obținut într-un recipient cu pulverizator și aplică pe piele. Soluția va ține la distanță țânțarii iar tu vei avea o vară liniștită.

În cazul în care ai fost deja ciupit de țânțari și te confrunți cu mâncărimi, poți calma pielea tot cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Înafară de ingredientul minune care neutralizează pH-ul pielii, mai ai nevoie de un pahar cu apă și de o cârpă de bumbac. Pentru a prepara soluția, trebuie să torni o linguriță cu vârf de bicarbonat de sodiu în apă și să amesteci. Înainte de a aplica soluția obținută pe piele, curăță mușcătura cu apă și săpun. În acest fel evitați infectarea mușcăturilor. Apoi cu cârpa de bumbac aplică bicarbonatul de sodiu și lasă-l să acționeze zece minute. După scurgerea timpului vei observa că senzația de mâncărime a dispărut. De asemenea, nu este necesar să clătești cu apă, deoarece bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural care nu îți atacă pielea.

Urmăriți Impact.ro și pe