Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți menții casa curată. Soluția simplă care face minuni

Alexandra Chivu 16.12.2019, 13:03
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți menții casa curată. Soluția simplă care face minuni

”Sărbătorile vin, sărbătorile vin”. Refrenul deja răsună în mintea tuturor gospodinelor, dar nu într-un sens pozitiv, căci urmează pregătirile, gătitul, dar mai ales curățenia casei. Iar dacă în restul timpului mai poate fi o pată pe ici-colo, în această perioadă nu este admis, așa că e bine de știut că aliatul murdăriei este bicarbonatul de sodiu. Cum te ajută ingredientul magic? Soluția simplă care face minuni.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți menții casa curată?

  • Oțetul și bicarbonatul de sodiu înlocuiesc cu succes detergenții clasici. Amestecă o lingură de oțet alb cu o lingură de amoniac și o cană de apă caldă și pune-le într-un flacon cu pompă. Agită bine, pulverizează pe geam, apoi șterge cu o cârpă moale.
  • Curăță baia. Pune pe o lavetă umedă puțin bicarbonat de sodiu și oțet. Freacă obiectele ori faianța. La final, poți să aplici pe laveta cu care ștergi două picături de ulei esențial de pin, lavandă ori portocale pentru o aromă plăcută.
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți menții casa curată. Soluția simplă care face minuni
Soluția simplă care face minuni
  • Înlăturarea săpunului de pe bateriile din baie. Umple o cană cu bicarbonat și adaugă atât oțet cât să se formeze o pastă. Aplic-o pe zonele acoperite cu pelicula de săpun și lasă să acționeze timp de 5 minute. Freacă bine cu un burete, clătește cu apă amestecată cu oțet, apoi șterge cu o cârpă uscată. Această pastă poate fi utilizată pentru curățarea tuturor obiectelor din inox, fără a le zgâria.

Alte metode ajutătoare

  • Pentru a curăța și a dezinfecta podelele, puneți o jumătate de ceașcă de bicarbonat într-o găleată cu apă caldă. Introduceți mopul ori buretele în amestecul făcut, frecați și clătiți. Unde mai rămân pete, totuși,  utilizați bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lămâie.
  • Pentru a îndepărta urmele de grăsime, se folosește o pastă din bicarbonat de sodiu, săpun lichid de vase și sare. Aplicați amestecul pe pată și lăsați să acționeze timp de cinci minute, apoi frecați și clătiți.
  • Pentru a curăța suprafețele din bucătărie și baie, pune într-o solniță bicarbonat de sodiu și împrăștie pudra pe locurile dorite. Cu un burete umed și curat începe să freci suprafețele, apoi clătește foarte bine. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă ori de ceai, pentru un miros plăcut. În acest fel poți curăța suprafețe precum: faianță, căzi de baie, chiuvete, aragaz.
Urmăriți Impact.ro și pe