Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Efectele sunt uimitoare

Redacția IMPACT 10.12.2019, 14:26
Ce se întâmplă dacă adaugi bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Efectele sunt uimitoare

Zi de zi ne lovim de mai numeroase probleme în gospodărie, dar este bine de știut că pentru multe dintre ele avem soluții la îndemână, mai aproape decât am putea crede. În cazul rufelor, de pildă, ni se întâmplă de multe ori ca hainele să rămână pătate chiar și după ce le scoatem din mașina de spălat. Mai mult decât atât, acest lucru se poate întâmpla chiar și în ciuda faptului că folosim detergent de rufe de calitate. Șosetele albe, spre exemplu sunt cele care riscă de cele mai multe ori să rămânăcu pete galbene pe ele.

Bicarbonatul de sodiu, soluția ideală pentru rufe mai curate

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic pe care aproape toată lumea îl are în gospodărie, devenind unul din ingredientul care a început să fie utilizat tot mai mult și în afara preparatelor culinare. Acest ingredient minune are numeroase alte întrebuințări în gospodărie.
Acest ingredient minune este cel care ne poate scăpa de problema petelor care rămân pe rufe. Tot ce trebuie să faci pentru a avea acest efect minune este să pui o ceașcă de bicarbonat de sodiu împreună cu detergentul obișnuit. Efectul așteptat va eliminarea petelor galbene care se creează adesea la nivelul subrațului și de care ne este greu să scăpăm.
În ceea ce privește hainele colorate, se va recurge la aceeași practică, iar efectul scontat va fi cel de mențienere al culorilor, dar și al intensificării nuanței acestora. Totodată, pentru reducerea petelor de rugină se poate folosi și zeama de lămâie, utilizând același procedeu pentru mașina de spălat.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit împreună cu detergentul normal de rufe, în mașina de spălat.
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit împreună cu detergentul normal de rufe, în mașina de spălat.

Duritatea apei, combătută cu bicarbonat de sodiu

Pe lângă întrebuințările amintite mai sus, bicarbonatul de sodiu ajută și la reducerea durității apei. În măsura în care se folosește acest ingredient, se poate renunța la adăugarea balsamului de rufe, dacă nu se dorește în mod deosebit, transmite Libertatea pentru Femei. Acest bicarbonat de sodiu face mai eficient și înălbitorul de rufe, dacă se obișnuiște să se folosească pentru lenjeria de pat.

Urmăriți Impact.ro și pe