Cum sunt amenințate cu închiderea terasele care se deschid la 1 iunie. Ce vor face autoritățile

Madlen Moraru 30.05.2020, 17:50
Cum sunt amenințate cu închiderea terasele care se deschid la 1 iunie. Ce vor face autoritățile

Vestea că terasele se vor redeschide, odată cu 1 iunie 2020, i-a bucurat foarte mult pe români. Totuși, multe astfel de localuri riscă să se închidă, fiind amenințate în acest sens. Regulile de distanțare socială au făcut ca până la această dată calendaristică să nu fie deschis pentru cetățeni niciun astfel de loc din țara noastră.

Cum sunt amenințate cu închiderea terasele care se deschid la 1 iunie

Terasele se redeschid de la data de 1 iunie, dar la scurt timp după ce decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, autoritățile au venit cu un nou anunț. Patronii români trebuie să fie cu mare băgare de seamă în ceea ce privește regulile de evitare a molipsirii cu noul virus. De aceea, a fost anunțat că vor fi realizate diverse controale. Din acest motiv, spațiile în aer liber care nu respectă regulile impuse se vor alege cu lacătul pe ușă. Mai mult, ar putea fi date și diverse amenzi dacă autoritățile consideră că administratorii nu au luat în serios normele de distanțare socială.

Cum sunt amenințate cu închiderea terasele care se deschid la 1 iunie. Ce vor face autoritățile
Terasele se vor redeschide de la 1 iunie 2020, dar vor fi efectuate controale serioase în vederea respectării normelor de siguranță

Ce transmit autoritățile că vor face

De asemenea, data de 1 iunie 2020 va aduce o mai mare relaxare a măsurilor de siguranță. Dar acest lucru nu va însemna că regulile de siguranță pot fi neglijate. De aceea, și Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat că va efecuta controale. Acestea vor fi dispuse la nivelul teraselor și a spațiilor deschise ale unităților de acest tip.

„În ce priveşte terasele sau spaţiile deschise din exterior ale unităţilor de alimentaţie publică, inspectorii vor derula, în perioada următoare, controale pentru verificarea şi consilierea, acolo unde este cazul, a operatorilor din domeniu. Dezideratul este acela de a garanta cetăţenilor care doresc să consume produse alimentare la terase, că pot veni în locuri sigure şi că nu se expun vreunui pericol privind sănătatea, inclusiv din prisma siguranţei alimentelor. Acolo unde, ca urmare a controalelor oficiale se constata nereguli grave care periclitează sănătatea cetăţenilor, neglijenţă sau chiar dispreţ faţă de prevederile legale, se vor aplica sancţiuni, care pot merge până la suspendarea activităţii unităţii respective”, au informat reprezentanții ANSVSA, potrivit adevărul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI