VIDEO EXCLUSIV

Cum și-a descoperit Georgel Nucă pasiunea pentru muzica populară. Vedeta Etno TV, detalii inedite din copilărie. „Așa am prins dragoste pentru cântecul popular” VIDEO EXCLUSIV

Alexandru Catalan 10.03.2023, 19:20
Cum și-a descoperit Georgel Nucă pasiunea pentru muzica populară. Vedeta Etno TV, detalii inedite din copilărie. „Așa am prins dragoste pentru cântecul popular” VIDEO EXCLUSIV

Georgel Nucă e deopotrivă și interpret de muzică populară, dar și una dintre vedetele postului de televiziune Etno, din postura de prezentator. La 37 de ani nu a ascuns niciodată faptul că nu a avut o copilărie ușoară, fiind crescut de la vârsta de patru ani de către o bunică nevăzătoare. Din pensia ei specială, aceasta și-a crescut nepotul cum a putut ea mai bine. Însă, în mod paradoxal, pasiunea lui Georgel Nucă pentru muzica populară nu s-a născut auzindu-l cântând pe unul sau pe altul, în zona natală sau în oricare alta. El a recunoscut că „ingredientul” care i-a dat gustul pentru muzica noastră tradițională au fost filmele indiene, cele care la începutul anilor 90 erau în floare pe micile noastre ecrane.

Cum și-a descoperit Georgel Nucă pasiunea pentru muzica populară

„De ce filmele indiene? Fiindcă eu așa am început cu muzica populară. Uitându-mă la filmele indiene. , , și așa mai departe! Așa am prins dragoste pentru cântecul popular. Uitându-mă la aceste filme”, afirmă interpretul Georgel Nucă pentru IMPACT.RO.

El a recunoscut mereu că muzica indiană l-a urmărit de mic copil și că și-a găsit plăcerea în a interpreta melodii de această factură și când mergea spre școala primară, cu mulți ani în urmă. În opinia sa, există o strânsă legătură între cele două tipuri de muzică. „Dacă bine observați, cam seamănă muzica indiană, cu cea populară de la noi. E melodioasă și cea indiană, și cea tradițională a noastră. Așa că e bine să mai cântăm și din muzica internațională și să ne inspirăm și din muzica altor popoare, până la urma urmei”, susține îndrăgitul artist.

Sfatul său: poți cânta în public, dar să cânți bine!

Care adaugă că nu e niciun fel de rușine dacă surprinzi pe cineva cântând în public sau în propria casă: „Domnule, dacă vreți să cântați e bine să cântați. Că e în baie, că e în mijlocul oamenilor, că este în mașină, nu contează. Numai să cântați! Dar să cântați bine! E un lucru bun!”.

Georgel Nucă a depășit cu bine și o altă perioadă grea a vieții sale, de data asta mai recentă, pe când avea 33 de ani. Atunci când medicii i-au descoperit o tumoare de dimensiunea unei portocale pe propriul ficat. Artistul a trebuit să se opereze de urgență, dar nu s-a plâns nimănui, nici măcar atunci când operația s-a desfăcut și a rămas cu o gaură destul de mare.

„Aveam 119 kilograme pe atunci. Operatia era de la piept până jos, tumora era mai mare decât o portocală și cuprinsese putin și din stomac. După cinci zile, operatia mi-a plesnit și era ditamai gaura. Asta din cauză că nu stăteam liniștit. Rămăsese o gaură și îmi băgau tifon în ea. Și acum se vede că este gaura, a rămas o cicatrice”, a povestit peste ceva timp Georgel Nucă pentru cei de la Etno TV.

Își caută melodiile preferate în toată țara

Între timp, el a slăbit foarte mult și a continuat să bată țara în lung și-n lat pentru a-și găsi noi melodii populare preferate. „Un artist, domnule, trebuie să cânte din toate zonele țării. Că e Maramureș, că e Oltenia, că e Banat, că e Dobrogea, nu mai contează! Un artist complet cântă de toate. Iar preferata mea nu e una singură. Și , și , și . Toate cântecele-mi plac!”, conchide același Georgel Nucă.

Urmăriți Impact.ro și pe