Cum se vor putea organiza nunțile în România. Mirii, nevoiţi să înveţe cum să facă teste rapide

Nicu Stan 04.05.2021, 15:55
Cum se vor putea organiza nunțile în România. Mirii, nevoiţi să înveţe cum să facă teste rapide

Cum se vor putea organiza nunțile în România. Mirii, nevoiţi să înveţe cum să facă teste rapide pentru invitații lor. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Se caută soluții ca să se dea drumul la nunți. Una ar fi testarea nuntașilor la intrarea în restaurant

S-a anunțat cum se vor putea organiza nunțile în România. Mirii vor fi nevoiţi să înveţe cum să facă teste rapide pentru a-și testat invitații. Odată cu măsurile de relaxare anunțate de autorități se vor putea organiza, în sfârşit, şi nunţi. Din cauza pandemiei, mii de evenimente de acest fel au fost amânate. Restaurantele au trebuit să amâne sute de evenimente fiecare, de când cu starea de urgență de anul trecut și până acum.

“Propunerea industriei a fost să avem aceste evenimente încă din 15 mai. Sperăm că ceea ce premierul a spus, să se confirme de la 1 iunie, pentru cei care s-au vaccinat, pentru cei care au trecut prin boală și pentru cei care sunt dispuși să își facă teste”, spune Alin Caraman, președintele Asociației furnizorilor din industria nunților.

Se incearca sa se dea drumul la nunti
Se incearca sa se dea drumul la nunti

Organizatorii spun că se vor ocupa ei de testarea nuntașilor

Organizatorii spun că or să se ocupe ei de testarea invitaților chiar la intrarea în restaurante sau acolo unde evenimentele fericite se vor desfășura.

“Organizatorii din domeniul nunților suntem deschiși să ne ocupăm de aceste teste chiar la intrarea în cadrul evenimentului. Asociația este foarte implicată în ținerea cursului cu mirii care au în acest sezon programată nuntă. Vorbim de 200 de mii de cupluri care așteaptă să își facă nuntă și care sunt foarte deschiși să aibă nuntă în aceste condiții”, a mai precizat acesta.

Nuntă-protest la supermarket în Covasna

Zilele trecute, în Covasna, a avut loc un protest al organizatorilor de nunți, care au organizat o falsă nuntă la supermarket, pentru a arăta tuturor că totul este posibil în acest gen de magazin, unde intră lume multă.

“A fost un protest, nu a fost o nuntă reală, dar noi, cei din aceste domenii, nu am putut lucra în timpul pandemiei şi ne-am gândit ce putem face, pentru că într-un mall sau supermarket pot intra 3.000-4.000 de oameni, dar la noi în restaurant nu pot veni mai mult de 30 de persoane, nu mai spun 200.

Doar un restaurant a amânat 136 de evenimente

Noi nu am vrut să facem rău supermarketurilor, pentru că ştim că toată lumea o duce greu, dar am vrut să arătăm că şi nouă ne e foarte greu şi ce fel de legi avem în România.

Am pierdut o grămadă de bani, angajaţi care nu au mai putut lucra. Numai nouă ni s-au anulat 136 de nunţi de când a început pandemia, plus botezuri, minirevelioane, revelioane şi alte evenimente”, a declarat Kovacs Gabor Aron, unul dintre organizatori.

Urmăriți Impact.ro și pe